Najprv žrď, potom brvno a nakoniec aj gól

Najprv žrď, potom brvno a nakoniec aj gól

Duel Žiliny s Pohroním bol aj súbojom Róbert Boženík - Martin Vantruba, nakoniec z neho vyšiel úspešne reprezentačný útočník.

Sú nezdolaní a doma dokonca stopercentní. Futbalisti Žiliny v 9. kole Fortuna ligy zvíťazili nad Pohroním 2:1. Nováčik zostal na predposlednej priečke, ale na trávniku lídra potvrdil herný vzostup.

Pozícia šošonov je nečakaná. O to viac si ju mladý kolektív trénera Jaroslava Kentoša užíva. „Je to super. Vedeli sme, že odohráme ťažký zápas, hoci bodový rozdiel medzi mužstvami je veľký. Pohronie podalo sympatický výkon. Keby sme to uzavreli skôr, bolo by to pokojnejšie. Po chybe sme inkasovali na 1:2, ale chlapci vzadu to skvele uskákali a napokon sme zvíťazili,“ povedal autor víťazného gólu Róbert Boženík, ktorý sa po pomalšom úvode tejto fortunaligovej sezóny postupne rozbieha a má už na konte tri góly. Reprezentačný strelec upravil v druhom polčase na 2:0, keď za chrbát brankára Martina Vantrubu dorazil strelu Lukáša Jánošíka. Skóre stretnutia otvoril už v 4. min po rohu Besira Demiriho hlavou stopér Filip Kaša. „Som rád, že som skóroval po dlhej dobe. Dôležité bolo, že sme dali rýchly gól, ale náš výkon určite nebol podľa našich predstáv. Vieme hrať lepšie, ale máme tri body a môžeme byť spokojní. Mali sme veľa šancí, mali sme byť efektívnejší. Najpodstatnejšie však je, že sme vyhrali,“ poznamenal český obranca.

Zápas Žilina – Pohronie sa zmenil na súboj Boženík – Vantruba. Žilinský útočník prekonal talentovaného brankára Pohronia raz, no mal aj množstvo ďalších príležitostí. „Neviem presne koľko ich bolo, ale v prvom polčase ma sprevádzala aj smola. Trafil som najskôr žrď, potom brvno. Hodil som to rýchlo za hlavu. Vedel som, že ďalšia šanca príde. V druhom polčase sa lopta odrazila ku mne a už som sa ju snažil iba trafiť, aby skončila v bráne. Našťastie, podarilo sa,“ poznamenal 19-ročný útočník a na margo výkonu trnavského odchovanca Martina Vantrubu dodal: „Mal tam pár zákrokov, ktorými zneškodnil moje strely. Je to vynikajúci brankár, potvrdil svoje kvality. Po zápase sme si podali ruky.“

   

SPOKOJNOSŤ S VÝKONOM, CHÝBALI BODY

Žilinčania nepodali optimálny výkon a Pohroniu dali šancu na prekvapenie. V prvom polčase zlikvidoval tutovku Patrika Blahúta brankár Dominik Holec, po zmene strán vytlačil žilinský gólman strelu Patrika Abraháma na brvno a kapituloval až po „obaľovačke“ odchovanca žilinského futbalu Michala Kleca, ktorý peknou strelou do horného rohu brány ulahodil duši futbalových fajnšmekrov. „Strelil som pekný gól, čo ma teší. Mám radosť, že som sa presadil v podstate doma, ale mrzí ma, že sme nezískali ani bod. Snažili sme sa do posledných sekúnd, no nevyšlo to,“ skonštatoval 23-ročný stredopoliar, ktorý prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč a stačilo mu desať minút, aby skóroval.

Hráči Pohronia urobili všetko pre to, aby získali body. Chceli odčiniť prehru 0:3 s Nitrou. Tréneri vsadili na istotu a do zápasu vstúpili s piatimi obrancami. Netradične na stopérskom poste nastúpil bývalý reprezentant Lukáš Tesák. „Vedeli sme, čo môžeme očakávať. Boli sme svedomito pripravení. Kvalita bola na strane domácich, to treba priznať a pogratulovať im. Škoda, s trochou šťastia sme si mohli uchmatnúť aj bod. Tréner vyslovil spokojnosť s výkonom. Budeme naďalej na sebe tvrdo pracovať a uvidíme, čo to prinesie v ďalších zápasoch,“ povedal 34-ročný obranca.