V sobotu ťažký test pre lídra, v nedeľu najväčšie derby

V sobotu ťažký test pre lídra, v nedeľu najväčšie derby

Pozvánka na zápasy 8. kola Fortuna ligy.

Pohronie - Nitra (sobota, 14.00)
Ďalšia, v poradí štvrtá šanca nováčika zvíťaziť v domácom prostredí, sa javí ako doteraz najväčšia. Futbalisti Pohronia privítajú v úvodnom zápase víkendu pred svojimi fanúšikmi Nitru, ktorá je so štyrmi bodmi predposledná iba o skóre pred Senicou. Nováčik si vo Fortuna lige počína solídne, jedno víťazstvo a tri remízy v siedmich zápasoch nie sú pre minulosezónneho druholigistu zlou bilanciou. Obaja súperi majú problémy v defenzíve, dovedna inkasovali už tridsať gólov, z toho sedemnásť práve Pohronie. Právom teda opäť očakávame niekoľkonásobnú gólovú radosť, na ktorú sme si v ostatných kolách našej ligy veľmi radi zvykli.

Michalovce - Trenčín (sobota, 19.00)
Po pohárovej blamáži so štvrtoligovou Sláviou TU Košice si potrebujú Michalovčania napraviť reputáciu proti Trenčínu. Fortuna liga je prioritou a zvlášť v prípade, keď sú Zemplínčania na desiatom mieste iba s jedinou výhrou v siedmich zápasoch. Počas týždňa bol chorý líder tímu Igor Žofčák, v záujme kvalitného futbalu však je, aby nastúpil a potiahol svoje mužstvo k úspechu proti silnému súperovi. Trenčania sú na šiestom mieste a útok na prvú polovicu tabuľky myslia po nevydarenej minulej sezóne veľmi vážne. Majú kvalitnejší káder ako domáci, no v najvýchodnejšom meste Fortuna ligy sa nikdy nehrá ľahko, a preto sú reálne azda všetky možné výsledkové scenáre.

Ružomberok - Sereď (sobota, 19.00)
Pre Liptákov je už naozaj veľmi dôležité bodovať, lebo krčiť sa na deviatom mieste s jediným víťazstvom po siedmich kolách je pre nich veľmi neobvyklé a v tejto pozícii sa rozhodne nemôžu cítiť komfortne. Doma proti Seredi budú v úlohe favorita a keď vyhrajú, bodovo sa na súpera dotiahnu. Aj to je už dosť veľká výstraha, strácať v úvode sezóny tri body na siedme miesto a šesť bodov na hornú šestku je jednoducho priveľa. Seredčania by radi zopakovali minulý ročník a prekĺzli do hornej polovice tabuľky, no forma nehrá v ich prospech, veď nevyhrali už štyri zápasy v sérii.

Senica - Dunajská Streda (sobota, 19.00)
Posledná Senica sa potrebuje odraziť od dna a domáci zápas je na to vždy vhodnou príležitosťou. Škoda pre Záhorákov, že privítajú práve silný DAC, ktorý pred reprezentačnou pauzou nasúkal päť gólov majstrovskému Slovanu. Možno duel proti favoritovi domácich naštartuje. Juhoamerickí hráči majú v krvi ofenzívu a v Senici ich je dosť. Bude teda zaujímavé sledovať, akým spôsobom sa chytia zápasových oprát. Dunajskostredčania si ešte určite veľmi dobre pamätajú pohárovú prehru 1:5, ktorú na Záhorí utrpeli pred necelým rokom a ďalší podobný výbuch si nepripúšťajú. Zaujímavé bude sledovať, či sa proti bývalému klubu presadí Eric Ramirez, ktorý v lete zamieril zo Senice na Žitný ostrov.

Zlaté Moravce - Žilina (sobota, 19.00)
Pri Žitave sa predstaví líder tabuľky a jediný nezdolaný tím sezóny. Žilinčania v kádri s objavom sezóny Jánom Bernátom a novou reprezentačnou hviezdičkou Róbertom Boženíkom budú opäť hladní po góloch a troch bodoch. Lenže ViOn prežíva azda najvydarenejšie obdobie za posledné roky, na druhý Slovan stráca z piateho miesta iba tri body a doma dokáže zázraky. Dosiaľ prehral iba dvakrát, a hoci víťazstvo nad Žilinou by v jeho podaní mohlo mnohých prekvapiť, sami hráči Zlatých Moraviec ho považujú za reálne a určite za ním aj pôjdu.

Slovan - Trnava (nedeľa, 18.00)
Po domácom stretnutí so Žilinou hral Slovan v Dunajskej Strede a v dvoch šlágroch získal dovedna jediný bod. Žeby to majster hrajúci naďalej aj v pohárovej Európe predsa len na dvoch frontoch nezvládal na sto percent? Odpoveď môže dať už duel s Trnavou, ktorý je vždy špecifický, veď je to najslávnejšie slovenské derby. Spartaku úvod sezóny vyšiel, s trinástimi bodmi je štvrtý a vyhral ostatné dva duely v Ružomberku aj doma s Michalovcami. Tentoraz naň čaká súper úplne iného kalibru a na ihrisku to bude poriadny boj. Verme, že vo fantastickej atmosfére, akú si toto derby zaslúži.

   

Šláger kola: Slovan - Trnava
Derby odvekých rivalov je šlágrom kola vždy, keď je na programe. Na Tehelnom poli bude tento zápas dokonalým predkrmom pred jazdou Slovana v skupinovej fáze Európskej ligy a šanca pre Trnavu sa možno zvyšuje s prípadným šetrením opôr v podaní trénera Jána Kozáka ml.

Otázka kola: Vezme Tehelné pole rekord sezóny MOL Aréne?
V Dunajskej Strede bolo pred dvoma týždňami na Slovan zvedavých 11 679 divákov, čo je maximum doterajšieho priebehu sezóny. Budeme ho v nedeľu prepisovať vyšším číslom?

Očakávanie kola: Prvé domáce víťazstvo Pohronia
Nováčik túži potešiť vlastných fanúšikov a trúfa si zdolať predposlednú Nitru. O niečo skúsenejšie mužstvo majú hostia, no energia z tribún v Žiari nad Hronom by pre domáce mužstvo po úvodných náročných previerkach proti Slovanu, Trnave a Trenčínu mohla byť tentokrát rozhodujúcim faktorom.