Sloboda: Veľkú rolu hrá pozitívne nastavenie mysle

Sloboda: Veľkú rolu hrá pozitívne nastavenie mysle

Zlatým Moravciam vyšiel vstup do fortunaligovej sezóny na výbornú a po siedmich kolách sú v hornej polovici tabuľky. Veľkú zásluhu na tom má aj stredopoliar Anton Sloboda, ktorý sa po letnom príchode do klubu stal okamžite jednou z opôr.

Skončila sa reprezentačná prestávka a na naše štadióny sa vracia fortunaligový futbal. Ako vyzerali vaše dni v čase, keď národný tím bojoval v kvalifikácii a ViOn mal na programe iba jeden pohárový zápas?
Počas celej reprezentačnej prestávky som sa liečil a mal som pokojný režim. Po zápase s Ružomberkom som dostal virózu, a tak som si aj od futbalu trochu oddýchol.

Do ViOnu ste prišli z Trnavy, naskočili ste už do rozbehnutej sezóny. Vzhľadom na vaše výkony je však vidieť, že aklimatizácia prebehla rýchlo.
S aklimatizáciou som nemal najmenší problém. S mužstvom som absolvoval niekoľko tréningových jednotiek ešte pred podpisom zmluvy a už počas tohto obdobia som videl, že je tu vynikajúca partia chalanov. Niektorých hráčov som poznal osobne z predchádzajúcich pôsobení a môžem povedať, že ma kabína prijala veľmi dobre, za čo som naozaj vďačný. ViOn patrí medzi rodinné kluby s dobrým zázemím pre hráčov. Vládne tu pokojná a priateľská atmosféra a aj vďaka tomu sa tu cítim dobre.

Čo vás definitívne presvedčilo o tom, že práve Zlaté Moravce sú správnou destináciou?
Veľkú zásluhu na mojom príchode má generálny manažér Marek Ondrejka, s ktorým sa poznáme z pôsobenia v Spartaku. Po vypršaní zmluvy ma Marek oslovil s možnosťou ísť do Zlatých Moraviec. Keďže som riešil aj zahraničný angažmán, potreboval som viac času na rozhodnutie. ViOn mi v tomto vyšiel maximálne v ústrety a aj to neskôr zohralo veľkú úlohu pri mojom konečnom rozhodovaní.

V klube cítiť trnavskú stopu, priniesli ste do ViOnu okrem skúseností aj víťaznú mentalitu?
Pevne verím, že áno. Sám viem, že pozitívne nastavenie a sebadôvera hrajú veľkú rolu v ceste za úspechom. Často stačí iba ukázať iný uhol pohľadu a situácia sa môže diametrálne zmeniť. Preto do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať a myslím si, že aj toto je jedna z vecí, vďaka ktorým sa nám momentálne darí.

Hovorí sa po úspešnom vstupe do sezóny už aj o umiestnení v hornej šestke ako veľkom cieli?
Áno, vstup do sezóny nám celkom vyšiel a v klube vládne pohoda. Stále však máme pred sebou veľa zápasov, preto o top 6 zatiaľ nerozprávame. Naším hlavným cieľom je podávať stabilné výkony, čo môže prispieť k lepšiemu umiestneniu v tabuľke na konci sezóny.

V sobotu hráte proti Žiline a privítate zatiaľ nezdolaného lídra tabuľky. Je výzvou byť prvým, kto Žilinu oberie o všetky tri body?
Je to pre nás veľká výzva a my sa na ňu veľmi tešíme. Žilina má veľmi kvalitné mužstvo, ale ako sa hovorí, každá séria sa raz končí a my urobíme všetko pre to, aby sme im ju prekazili.

Žilinčania hrajú kombinačný a ofenzívny futbal, majú tím plný mladých a behavých hráčov. Trúfnete si hrať s nimi otvorenú partiu?
Očakávam dobrý zápas, v ktorom si aj fanúšikovia prídu na svoje. Nerád by som hovoril o taktike, akou sa chystáme hrať. Poznáme však silné stránky Žiliny a najdôležitejšie bude, aby sme ich čo najviac eliminovali. Verím, že sa nám to podarí a po zápase sa budeme tešiť my.