Ktorý zo 139 bol ten naj?

Ktorý zo 139 bol ten naj?

Rozhodnite, kto vyhrá prvú anketu Gól mesiaca v novom ročníku Fortuna ligy.

Ako uragán vstúpili do novej sezóny fortunaligoví strelci a výsledkom ich aktivity v úvodných siedmich kolách je skvelých 139 gólov. Žiaľ, iba päť z nich sa môže uchádzať o ocenenie Gól mesiaca, hoci v tradičnej ankete by sa určite nestratili ani niektoré ďalšie krásne strely či akcie, ktoré sme v júli a auguste videli na našich trávnikoch. Toto sú piati finalisti...

Umenie strelca, náhoda alebo kombinácia oboch? Ťažko to jednoznačne určiť, no isté je, že Štefan Gerec to v danom momente spravil najlepšie, ako mohol. Signál z priameho kopu zakončil v náročnej pozícii bez prípravy kolenom či stehnom tak, že si padajúca lopta našla priestor presne medzi brvnom a márne sa načahujúcim Igorom Šemrincom v bráne Trenčína. Útočník Ružomberka takto vyrovnal na 1:1, čo bol napokon aj konečný výsledok stretnutia.

Štandardné situácie sú veľkou zbraňou ViOnu aj vďaka skvelej kopacej technike Tomáša Ďubeka. V novej sezóne skóroval už štyrikrát, z toho dvakrát z priameho kopu. Duel s Michalovcami práve jeho milimetrovo presná strela rozhodla, už v 7. minúte poslal loptu ponad múr od žrde do siete a bolo z toho najtesnejšie víťazstvo Zlatých Moraviec 1:0. Premení skúsený stredopoliar už svoju štvrtú účasť vo finále ankety Gól mesiaca na premiérovú trofej?

Pre stopéra Podbrezovej Jakuba Kiwiora znamenali gólové nožničky triumf v marcovej ankete, bude o päť mesiacov neskôr stačiť rovnaké zakončenie na zisk trofeje aj Alexovi Sobczykovi? Útočník Spartaka Trnava mal v stretnutí s Nitrou aj potrebný kúsok šťastia, keď sa k nemu dostala lopta po dvoch zásahoch brániacich hráčov. O to väčšiu pohotovosť a šikovnosť však musel preukázať pri bleskovej reakcii na vzniknutú situáciu, ktorú vyriešil fantasticky a otvoril si tak gólový účet v našej lige.

Za to, čo predviedol Igor Žofčák v zápase so Senicou, by sa pri skladaní zostrihu najlepších momentov svojej kariéry nemusel hanbiť ani David Beckham. Lopta z kopačky hrajúcej legendy Michaloviec opísala neuveriteľnú trajektóriu a zaplachtila k vzdialenejšej žrdi brankára hostí Federica Tabordu, ktorý sa mohol už len šokovaný prizerať. Kapitán Zemplínčanov týmto parádnym kúskom zvýraznil prvé víťazstvo svojho mužstva v sezóne a rovnako ako Tomáš Ďubek si vypýtal už štvrtú nomináciu na Gól mesiaca. Takisto ako jeho niekdajší spoluhráč z Ružomberka zatiaľ túto trofej vo svojej zbierke nemá, ale tentokrát určite nie je bez šance.

Lukáš Pellegrini ako správny kapitán zavelil k stíhacej jazde Pohronia, ktoré doma s Trnavou prehrávalo už 0:2. Po hlavičkovom biliarde na hranici šestnástky a priťuknutí od Patrika Abraháma sa zo strednej vzdialenosti z prvej oprel do lopty a trafil nechytateľne k žrdi. Pre 31-ročného stredopoliara to bol prvý gól v najvyššej súťaži po takmer šiestich rokoch, chutil mu o to viac, že nováčik v nadstavenom čase aj napriek oslabeniu dotiahol duel aspoň do remízového konca.

   

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna.

Anketa Gól mesiaca sa končí v nedeľu 15. septembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://www.fortunaliga.sk/gol-mesiaca!