S túžbou dokázať, že piatok bol iba výpadok

S túžbou dokázať, že piatok bol iba výpadok

Tréner Slovenska Pavel Hapal naznačil pred súbojom v Budapešti zmeny v zostave.

Tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal neprezradil, či v základnej zostave v pondelňajšom zápase E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 proti Maďarsku (20.45 h v Budapešti) nastanú po debakli 0:4 s Chorvátmi početnejšie zmeny. Kapitán tímu Marek Hamšík zasa zdôraznil nutnosť vyrovnať sa mužstvu talianskeho trénera Marca Rossiho najmä v agresivite a nasadení. Tréner aj kapitán predstúpili v nedeľu pred médiá na oficiálnej tlačovej konferencii v Groupama Arene. "Nejaká zmena bude, ale nešpecifikoval by som ju. Niečo v hlave mám, počkajme si však ešte na predzápasový tréning. Verím, že s Chorvátmi to bol len výpadok. Stratená proti Chorvátom bola celá jedenástka, verím, že zachováme chladnú hlavu a zvolíme takú zostavu, aby bola úspešná," naznačil niečo k pondelňajšej skladbe tímu 50-ročný kouč. K dispozícii má až na obrancu Petra Pekaríka, ktorý sa pre obnovené zranenie lýtka už odpojil od reprezentácie, všetkých hráčov v dobrom zdravotnom stave. "Všetci sme zdraví a dúfajme, že aj v hlavách čistí. Nemohli sme už predlžovať smútok zo zlého výsledku. Hráči vyzerajú koncentrovaní a veľmi sústredení," konštatoval Pavel Hapal a len krátko sa vrátil k analýze duelu s vicemajstrami sveta: "Realizačný tím si rozobral zápas poriadne, ale hráčom sme predali iba základné informácie, čo v ňom neurobili dobre. Nechceli sme im ešte viac zaťažovať hlavy, to by ani nebolo dobré. Ak sa nám tu podarí zvíťaziť, minimálne druhé miesto v skupine budeme mať vo svojich rukách. Skupina je ohromne vyrovnaná, najväčším favoritom je stále Chorvátsko." Marek Hamšík už myslí najmä dopredu. "Povedali sme si hneď po piatkovom zápase, že na zlý výkon musíme zabudnúť a zahodiť ho za hlavu. Ide o veľa, potrebujeme body. Vnímam to tak, že každý zápas je iný a my musíme byť prichystaní na ten pondelňajší," povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii kapitán Marek Hamšík a doplnil: "Maďari sú iný súper ako Chorváti. Majú kvalitu, porazili doma favoritov skupiny. Budú nepríjemní, behaví a agresívni, v tomto sa im musíme vyrovnať a na toto musíme byť pripravení. Verím, že sme po Chorvátoch dobre zregenerovali a budeme pripravení. Musíme byť koncentrovaní, dobre organizovaní v defenzíve a verím, že potom hore niečo vymyslíme. Ak bude výsledok negatívny, zatvoria sa nám dvere na šampionát."

Kapitán maďarskej reprezentácie Balázs Dzsudzsák apeluje na fanúšikov, aby boli dvanástym hráčom domáceho tímu. "Chcem sa touto cestou poďakovať fanúšikom za ich doterajšiu podporu. Zajtra nás čaká špeciálny zápas a všetci dúfame, že nás zaplnený štadión poženie za vytúženým výsledkom. Ako vždy očakávam v Groupama Arene fantastickú atmosféru. Na zápas sa nesmierne tešíme, očakávame tuhý boj. Našou motiváciou sú tri body, hráme doma a uvedomujeme si, že prípadné víťazstvo by posilnilo naše vyhliadky postúpiť na šampionát," povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii v tréningovom centre v Telki 32-ročný stredopoliar. Podľa trénera maďarského tímu Marca Rossiho prehra 1:2 vo štvrtkovom prípravnom súboji v Čiernej Hore nezanechá na jeho zverencoch stopy. "Priestor dostali hráči širšieho kádra, zajtra nastúpime v inej zostave. Samozrejme, že sa nezbavujem zodpovednosti, pretože v každom stretnutí sa snažíme o víťazstvo. V Čiernej Hore nám to herne ani výsledkovo nevyšlo, v pondelok nás však čaká dôležitejší zápas vo väčšej intenzite. Slováci síce tiež prehrali, dokonca v kvalifikácii a vyšším rozdielom, ale to nič nemení na tom, že majú silné a takticky veľmi dobre pripravené mužstvo. Očakávam otvorený zápas. Pevne verím, že ho s pomocou našich skvelých fanúšikov zvládneme," vyhlásil kouč maďarského tímu, ktorý predtým pôsobil v DAC Dunajská Streda.

Tabuľku E-skupiny vedú deväťbodoví Maďari a Chorváti, tretí Wales a štvrté Slovensko majú trojbodovú stratu. Vypredaný zápas na domovskom štadióne Ferencvárosu Budapešť povedú rozhodcovia zo Španielska, ako hlavný Antonio Mateu Lahoz.