Zápas mesiaca v Dunajskej Strede, na čelo tabuľky si brúsi zuby Žilina

Zápas mesiaca v Dunajskej Strede, na čelo tabuľky si brúsi zuby Žilina

Pozvánka na zápasy 7. kola Fortuna ligy.

Trnava – Michalovce (sobota, 18.00)
Skvelá šanca pre Trnavu poskočiť z piateho miesta hoci aj na tretie, keďže až štyri tímy majú zhodný počet desať bodov v tabuľke. Michalovčania sú považovaní za prijateľného súpera, ktorý sa nebojí hrať futbal a útočiť, no tým pádom má neraz až priveľmi otvorené zadné vráta. Aj preto môžeme na Štadióne Antona Malatinského očakávať ofenzívny futbal a snáď aj peknú gólovú prestrelku. Spartak posledné tri domáce zápasy s východniarmi vyhral na nulu a určite chce túto sériu natiahnuť. Hráči MFK Zemplín si zase skúsia zaspomínať na dve víťazstvá, ktoré v Trnave dosiahli v rokoch 2015 a 2016.

Sereď – Pohronie (sobota, 19.00)
Po remíze v Michalovciach hrajú Seredčania v Myjave proti nováčikovi z Pohronia. Súboj minulosezónneho nováčika s aktuálnym môže ukázať, čo s kvalitou a prejavom mužstva spraví jedna sezóna medzi elitou. Favoritom by mali byť domáci, no Pohronie dokáže súperov poriadne trápiť, hoci pred týždňom proti Trenčínu utrpelo vysokú prehru 0:4 a prišlo tak o šnúru troch duelov s bodovým ziskom.

Zlaté Moravce – Ružomberok (sobota, 19.00)
Liptákov úvod sezóny nezastihol v dobrej forme a ak to zužitkuje aj ViOn, odstrelí ich do najspodnejších častí tabuľky. Domáci môžu v sobotu uspieť proti tímu, s ktorým ešte azda nikdy neboli v pozícii favorita. Navyše, stále sú v hornej šestke a už s trojbodovým náskokom pred Sereďou, čiže ak Zlaté Moravce aj tentoraz uspejú, nožničky medzi dvoma polovicami tabuľky sa môžu ešte viac otvoriť.

Žilina – Senica (sobota, 19.00)
Cenná remíza na Tehelnom poli Žilinčanom akiste dodala sebavedomie a stále bez prehry sú na druhom mieste iba o skóre práve za Slovanom. Doma proti Senici ako predposlednému tímu tabuľky budú v pozícii obrovského favorita, ktorá však nie je vždy vďačná. Ak Seničania otvoria hru, môže to byť poriadna gólová nádielka a keďže v šiestich zápasoch inkasovali už štrnásťkrát, majú sa čoho obávať. Žilina má zasa šancu pred reprezentačnou prestávkou poskočiť na čelo tabuľky a rozhodne sa ju pokúsi využiť.

Dunajská Streda – Slovan (nedeľa, 18.00)
Po jednom zo šlágrov jesene proti Žiline a nezabudnuteľnom postupe v Európskej lige cez PAOK Solún je Slovan magicky vysoko nielen herne, ale aj sebavedomím, radosťou z futbalu a výsledkami. Na belasých čaká v Zápase mesiaca jedna z najťažších ligových skúšok, v Dunajskej Strede sa tešia na pekelnú atmosféru. Takú však zvládli aj v Solúne. Domáci berú zápas ako obrovskú prestíž a určite by chceli byť prví, kto dobre namazaný stroj lídra tabuľky zadrhne. Podobne, ako sa mi to podarilo v minulej sezóne, aj keď až v 6. kole nadstavby, keď už istému majstrovi pokazili sezónu bez jedinej prehry. Ak by DAC  opäť uspel, priblíži sa na rozdiel troch bodov k belasým, ktorí budú počas jesene bojovať na dvoch frontoch, a preto nie sú vylúčené ani ďalšie ich straty.

Trenčín – Nitra (nedeľa, 19.00)
AS hlási novú posilu a tentokrát ňou nie je neznáme legionárske meno, ale stopér Richard Križan, ktorý sa na Slovensko vracia po krátkom pôsobení v Maďarsku. Ak nastúpi už v nedeľu, bude to pre neho veľmi špecifický duel, keďže predtým pôsobil práve v nitrianskom klube. Trenčania sa sériou troch výhier vyšvihli na štvrté miesto v tabuľke a dá sa povedať, že úvodná časť sezóny im vychádza. Naopak, Nitra je posledná, a hoci nie beznádejne, päť prehier v šiestich zápasoch je tristná bilancia.

   

Šláger kola: Dunajská Streda – Slovan
Súboje týchto dvoch klubov vždy pobláznia celú Dunajskú Stredu i široké okolie, a preto sa tešíme na fantastickú atmosféru a možno opäť aj vypredaný štadión. Niet čo dodať, súboj vicemajstra s majstrom a tretieho s prvým tímom aktuálnej tabuľky je obrovským šlágrom víkendu.

Otázka kola: V akej zostave nastúpi Slovan?
Po prvom zápase s PAOK-om tréner Kozák nenechal v zostave kameň na kameni a proti Žiline v nej zostal iba brankár Greif. Uvidíme aj v ďalšom náročnom dueli našej ligy pred ním desať rozdielnych tvárí než v pohárovej Európe?

Očakávanie kola: Boj o tretie miesto
Slovan a Žilina v úvode sezóny odskočili ostatným súperom, ktorí sa v šesťbodovom závese tlačia jeden popri druhom. Nevieme, či sa v tomto duchu ponesie celá sezóna, ale už tento víkend by mohol naznačiť, kto bude lídrom jesennej stíhacej jazdy za týmto duom. Zhodne po desať bodov v tabuľke majú DAC, Trenčín, Trnava aj Zlaté Moravce a minimálne prví traja menovaní majú nepochybne aj pohárové ambície.