Fábry: Gól som neslavoval, nepatrí sa to

Fábry: Gól som neslavoval, nepatrí sa to

​Andrej Fábry nastúpil prvý raz proti svojmu bývalému klubu. Exnitrančanovi zápas chutil. Najskôr naservíroval gólový pas na hlavu Koštrnu a po zmene strán presným zásahom rozhodol o triumfe DAC v Nitre 2:1.

Bol to jeho zápas. Pri absencii Zsolta Kalmára v strede poľa zaujal jeho miesto od začiatku zápasu. Pre Andreja Fábryho bol duel v Nitre iný, špecifický. "Bol to vôbec prvý zápas proti môjmu bývalému klubu. Chcel som veľmi zvíťaziť a dať gól. Podarilo sa, užil som si to a som rád, že sme vyhrali," opisoval svoje pocity po zápase Andrej Fábry.

Už v prvom polčase mal ľavonohý stredopoliar gól na kopačke, ale hviezdou v tomto okamihu bol iný muž. David Šípoš, brankár Nitry, vytiahol neuveriteľný zákrok a loptu dokázal na dvakrát vytlačiť na roh. "Úprimne, neviem, ako to chytil. Loptu som už videl v bráne," priznáva Fábry. Chuť si však napravil už o niekoľko minút neskôr, keď jeho center zúžitkoval Kristián Koštrna a vyrovnal na 1:1. Po zmene strán si osobné štatistiky ešte vylepšil a rozhodujúci gól strelil sám. Presný zásah do siete Nitry však Fábry neoslavoval, len zdvihol ruky nad hlavu na znak ospravedlnenia a úcty voči svojmu bývalému klubu. "Nechcel som oslavovať, to sa nepatrí. Snáď mi tu odpustia, že som im dal gól," povedal nitriansky odchovanec.

Dunajská Streda je naďalej na treťom mieste v tabuľke Fortuna ligy, víťazstvo v Nitre je po sérii troch zápasov bez plného bodového zisku pre DAC dôležitou psychickou vzpruhou pred budúcotýždňovým prestížnym duelom proti Slovanu, ktorý bude zároveň Zápasom mesiaca.