Prvý zo šlágrov jesene v nedeľu na Tehelnom poli

Prvý zo šlágrov jesene v nedeľu na Tehelnom poli

Pozvánka na zápasy 6. kola Fortuna ligy.

Senica - Zlaté Moravce (piatok, 19.00)
Minulotýždňová remíza s Ružomberkom pri strate dvojgólového náskoku Seničanov nepotešila, no aspoň ňou uťali sériu troch prehier. V netradične piatkovom termíne privítajú Zlaté Moravce a bude to zápas, v ktorom cítia už aj imperatív víťazstva. ViOn však má dobrý vstup do sezóny a naďalej sa posilňuje, naposledy výborne zahral ako nový hráč Anton Sloboda a teraz si môže svoj debut v klube odbiť aj Senad Jarovič. Vysloveného favorita tento duel nemá, ale domáce prostredie hovorí v prospech Senice, veď posledných päť vzájomných stretnutí vyhrali domáci, z toho trikrát Záhoráci. Budú sa však musieť zaobísť bez potrestaného trénera Michala Ščasného.

Michalovce - Sereď (sobota, 19.00)
Po pozitívnom prekvapení v podobe remízy v Dunajskej Strede privítajú Michalovčania mužstvo Serede. U minulosezónneho nováčika sa počas týždňa udiali veľké zmeny, v tíme zrejme skončili dve opory defenzívy Martin Sus aj Ľubomír Michalík, funkcionárske rady opustil športový riaditeľ Roman Čavojský. Väčšia pohoda je určite v michalovskej kabíne, hoci domáci doposiaľ nazbierali o dva body menej. Už v sobotu však môžu (nielen) svojho súpera v tabuľke preskočiť.

Pohronie - Trenčín (sobota, 19.00)
Po pamätnej výhre v Ružomberku zaznamenal nováčik dve remízy a v sobotu sa hotuje víťazstvom prvýkrát potešiť aj fanúšikov na svojom štadióne. Pohronie privíta neustále sa posilňujúci Trenčín, ktorý stavil na návrat známych tvárí. Najnovšie do klubu pribudol aj bývalý najlepší strelec Fortuna ligy Gino van Kessel, ktorý práve v Trenčíne hral svoj najlepší futbal. Zdá sa, že AS po dvoch víťazstvách naberá správny smer, a hoci v Žiari nad Hronom to nebude ľahký zápas, má na to, aby uspel aj do tretice.

Ružomberok - Trnava (sobota, 19.00)
Liptákom úvod sezóny nevychádza podľa predstáv. S pohárovou Európou sa rozlúčili ako prvý slovenský zástupca a v našej lige vyhrali jediný z piatich zápasov. Čo z toho, že dokážu zapnúť na plné obrátky a pár desiatok minút tlačiť aj silnejších súperov, keď nehrajú sústredene celý zápas a body im unikajú. Proti Trnave si opäť trúfajú vyhrať, zvlášť doma, ale Spartak má nepopierateľnú kvalitu a rozhodne chce opäť bojovať o európske poháre. Keďže Ružomberok možno v tejto sezóne takú ambíciu po omladení kádra nemá, miernym favoritom by mali byť hostia.

Slovan - Žilina (nedeľa, 17.30)
Po európskom šlágri proti PAOK-u hrá Slovan na Tehelnom poli aj jesenný šláger Fortuna ligy. Súboj tohtosezónnych gigantov, veď obaja majú zatiaľ plný počet bodov, môže rozhodnúť o tom, ktorý tím zostane ako jediný stále nezdolaný. Slovan je pred Žilinou prvý iba o skóre, zatiaľ inkasoval iba jediný gól, no tentoraz to bude mať veľmi ťažké. Žilinská ofenzívna mašina funguje rovnako fantasticky, v piatich zápasoch napla súperove siete pätnásťkrát a mohla aj omnoho viac, nebyť zahodených tutoviek, napríklad ako naposledy proti Nitre. Slovan zdolal Žilinu päťkrát v rade, naposledy v máji doma 6:2. Teraz to však bude úplne iný zápas, najmä keď belasí musia myslieť aj na štvrtkovú odvetu v Solúne, čo budú chcieť zverenci Jaroslava Kentoša využiť.

Nitra - DAC (nedeľa, 19.15)
Hoci DAC nevyhral už trikrát po sebe a v týchto dueloch získal iba jediný bod, stále sa v tabuľke drží na treťom mieste. V Dunajskej Strede však vedia, že tentoraz majú poslednú možnosť z neho neklesnúť a určite potrebujú v Nitre vyhrať. Pri absencii stredových opôr Kálmára s Ronanom to bude znova ťažké, no zároveň pri osembodovej strate na dvojicu lídrov už niet výhovoriek. Nitra je v tabuľke po piatich kolách posledná, strelila iba tri góly a štyrikrát prehrala. Stretnú sa teda tímy, ktoré zhodne nutne potrebujú uspieť, hoci každý z tak trochu iného dôvodu. V drese DAC sa do Nitry prvýkrát od prestupu do Jablonca vráti Andrej Fábry, bude práve on žolíkom trénera hostí Petra Hyballu?

   

Šláger kola: Slovan - Žilina
Na Tehelnom poli sa stretnú dva najsilnejšie tímy úvodu Fortuna ligy 2019/20, oba hrajúce v skvelej forme a s ofenzívnymi chuťami. V Bratislave sa tešíme na skutočný šláger jesene!

Otázka kola: Kto zostane nezdolaný?
Aj otázka kola sa týka nedeľňajšieho šlágra, po ktorom zostane stále bez prehry minimálne jeden tím. Pri remíze obaja, no na tú veru nie sú zvyknutí hrať ani jedni, ani druhí.

Očakávanie kola: Prvé domáce víťazstvo Pohronia
Nikdy to nie je ľahké, nikdy to nie je zadarmo. Trenčín je opäť náročný súper a Pohronie nebude v zápase favoritom, ale ak chce konečne vyhrať aj doma, musí to zvládnuť. Podarí sa to nováčikovi pri premiére nového trénera Jána Rosinského už v sobotu?