Horúce žezlo v rukách Sluku

Horúce žezlo v rukách Sluku

Konkurencia medzi mladými hráčmi v našej lige je veľká, ešte nikomu sa na čele Hitparády talentov v úvode novej sezóny nepodarilo udržať sa viac ako týždeň.

Aj v piatom kole Fortuna ligy pokračoval súboj na diaľku medzi žilinskými a trenčianskymi futbalistami o popredné priečky v Hitparáde talentov. Obe mužstvá v sobotu zvíťazili, AS dokonca v Trnave, kde sa mu dlhodobo príliš nedarí. Individuálne však o niečo lepšie zabodovali šošoni, ktorí si doma hladko poradili s Nitrou. Výborné štatistiky mal v tomto stretnutí Branislav Sluka, ktorému sa podarilo z tretieho miesta v rebríčku predstihnúť dvojicu Trenčanov Abdul Zubairu, Osman Bukari a stať sa novým lídrom. Medzi spomenuté duo sa ešte dokázal vkliniť momentálne najlepší strelec Fortuna ligy Ján Bernát. Žilinský objav si po dvoch góloch v sieti Nitry v Hitparáde talentov polepšil zo šiestej pozície na tretiu. Nahor sa šplhá aj ďalší ofenzívny tromf MŠK Róbert Boženík, momentálne je už šiesty. Na chrbát dýcha obrancovi DAC Cesarovi Blackmanovi. Dunajskej Strede sa síce v posledných dueloch výsledkovo nedarilo, ale panamský reprezentant odvádza v jej drese dobré služby a v rebríčku sa vyšvihol na piate miesto, čo je jeho doterajšie maximum.

Siedmu priečku spred týždňa si v Hitparáde talentov drží ofenzívny futbalista Trnavy Rafael Tavares, zaňho sa z piateho miesta zosunul brankár Dunajskej Stredy Martin Jedlička. Z hráčov v prvej desiatke do zápasov 5. kola Fortuna ligy nezasiahli obranca Trenčína Martin Šulek a stredopoliar DAC Connor Ronan. Uvoľnené pozície zaujali senický stredopoliar Tenton Yenne a obranca Spartaka Ivan Mesík, ktorí sa posunuli práve o dve miesta a aktuálne sú deviatkou a desiatkou rebríčka.

     

Top 25 Hitparády talentov

     

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.