V Trnave to nevyšlo, druhá šanca v Trenčíne

V Trnave to nevyšlo, druhá šanca v Trenčíne

Gino van Kessel odišiel zo Spartaka na hosťovanie do Trenčína, ktorý získal aj ďalšie dve posily z Chorvátska a Anglicka.

Gino van Kessel odchádza mesiac po podpise zmluvy so Spartakom Trnava na hosťovanie do AS Trenčín. "Hráčovi nesadol náš herný štýl a nebol takým prínosom pre klub, ako sme na začiatku všetci očakávali. Ponuku od AS Trenčín sme sa tak rozhodli akceptovať a vidíme to ako rozumné riešenie pre všetky zainteresované strany," cituje generálneho manažéra Spartaka Mariána Černého internetová stránka kluvu.

Van Kessel už v Trenčíne strávil jeden a pol roka a v jeho farbách sa stal najlepším strelcom Fortuna ligy v majstrovskej sezóne 2015/2016. S vedením AS sa Spartak dohodol na hosťovaní do konca kalendárneho roka. Dvadsaťšesťročný Holanďan sa v trnavskom drese predstavil v piatich súťažných zápasoch.

Gino van Kessel nie je jedinou akvizíciou Trenčína v závere prestupového obdobia. Už v pondelok oznámil AS angažovanie chorvátskeho stredopoliara Tomislava Kneževiča, v utorok k nemu pribudol anglický obranca Cole Kpekawa. Dvadsaťtriročný stopér prichádza na Považie z tímu Billericay Town, ktorý hrá šiestu najvyššiu anglickú súťaž. V minulosti odohral 15 minút v Premier League, keď nastúpil za Queens Park Rangers proti Leicesteru. "Kpekawa je hráč so zaujímavým potenciálom, ktorý zatiaľ nedokázal rozvinúť. Ma výborné fyzické parametre, skúsenosti so seniorským futbalom a kvalitnú ľavačku. V minulosti dostal priestor aj v reprezentácii Anglicka do 20 rokov," uviedol v oficiálnom stanovisku trenčiansky klub.