Uvidíme ďalšie gólové hody? Presadí sa Depetris proti Trnave?

Uvidíme ďalšie gólové hody? Presadí sa Depetris proti Trnave?

Pozvánka na zápasy 5. kola Fortuna ligy.

Trnava - Trenčín (sobota, 18.00)
Spartak vyzve nevyspytateľný Trenčín, ktorý má zatiaľ na konte štyri body, ale pred týždňom prvýkrát zvíťazil a jeho hráčom určite stúplo sebavedomie. Sedembodovú Trnavu ešte zrejme stále straší zbytočná strata dvoch bodov v Žiari nad Hronom, no treba na ňu už zabudnúť. Doma, kde v tejto sezóne vyhrala všetky zápasy, bude proti Trenčínu favoritom, ale ak sa hostia rozbehnú, zdolať vedia kohokoľvek. Na zápas sa určite teší aj kapitán Trenčanov David Depetris, ktorý už dvakrát v drese Spartaka pôsobil a najmä sezónu 2015/16 mal strelecky veľmi vydarenú, keď strelil pätnásť gólov.

Senica - Ružomberok (sobota, 19.00)
Senica nenadväzuje na vysoké očakávania po skvelej jarnej časti minulej sezóny a rovnako ako počas uplynulej jesene sa ocitla na samom dne tabuľky. Jediný úspech zaznamenala v prvom kole proti Trenčínu, odvtedy však tri zápasy za sebou prehrala, naposledy 0:3 v Michalovciach. Ružomberčania by sa tiež radi videli v trochu lepšej forme, naposledy márne naháňali zajaca za chvost v bláznivom zápase so Žilinou a rovnako ako Seničania vyhrali iba jediný, a to hneď prvý zápas. Naša liga je v úvodných kolách vyrovnaná, veď siedmy Ružomberok a dvanástu Senicu delí jediný bod, iba tri strácajú Liptáci na tretiu Trnavu.

Sereď - Slovan (sobota, 19.00)
Pred azda najdôležitejšími zápasmi sezóny, v ktorých Slovan proti PAOK-u Solún zabojuje o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy, cestujú belasí do Myjavy s jednoznačným cieľom zdolať Sereď. Obhajca titulu zatiaľ kráča vo Fortuna lige bez zaváhania, vyhral všetky štyri zápasy, nastrieľal v nich trinásť gólov a inkasoval jediný. Sereď prekvapila triumfom nad Dunajskou Stredou, no následne podľahla Nitre 2:3. So skóre 7:7 po štyroch zápasoch je zatiaľ na piatom mieste a jej doterajšie výkony sú opäť prísľubom zaujímavého futbalu.

Zlaté Moravce - Pohronie (sobota, 19.00)
ViOn zatiaľ pláva fortunaligovými vodami pokojne, dve víťazstvá v štyroch kolách znamenajú pohodu, a navyše doma bude proti nováčikovi miernym favoritom. Pohronie má s desiatimi inkasovanými gólmi najhoršiu defenzívu v súťaži, je však nutné podotknúť, že hneď v úvode sezóny hralo s topfavoritmi Slovanom aj Dunajskou Stredou, ktorí mu nasúkali hneď osem kúskov. Výkony tohto mužstva išli odvtedy rapídne hore, najprv zdolalo pohárového zástupcu Ružomberok, a to dokonca na jeho ihrisku, a potom doma remizovalo s ďalším pohárovým tímom Trnavou 2:2, hoci prehrávalo 0:2.

Žilina - Nitra (sobota, 19.00)
S Ružomberkom najprv Žilina v prvom polčase excelovala, aby sa v závere doslova triasla o výsledok. V pohárovom dueli v Lipanoch síce dominovala, ale opäť vyhrala iba tesne 1:0. Proti Nitre by šošoni uvítali o niečo pokojnejší zápas, no v pozícii jasného favorita a doteraz stopercentného mužstva sa o to musia pričiniť predovšetkým oni sami. Nitra zatiaľ uhrala tri body, keď pred týždňom vyhrala nad Sereďou a práve v tomto dueli strelila aj svoje jediné góly. Bolo by odvážne napodobniť takýto kúsok aj pod Dubňom, ale práve odvážnemu praje šťastie a Nitrania by to mohli skúsiť.

Dunajská Streda - Michalovce (nedeľa, 18.00)
Po prvom víťazstve v sezóne a následne aj pohodlnom pohárovom postupe čaká na futbalistov Michaloviec nesmierne ťažká výzva, v nedeľu totiž hrajú v MOL Aréne proti silnej Dunajskej Strede, ktorá sa nutne potrebuje vrátiť do tempa. Zemplínčanom bude opäť chýbať dlhodobo zranený krídelník Diarra, no aj tak je tu predpoklad, že na Žitnom ostrove budú v prvom rade brániť. Domáci prehrali dvakrát po sebe so Sereďou aj Trenčínom a nič iné ako trojbodový zisk si tentoraz nepripúšťajú. Aj oni sa však musia vyrovnať s vážnou absenciou, zranený je kapitán a maďarský reprezentačný stredopoliar Zsolt Kalmár, ale aj ďalší článok ich stredovej formácie Connor Ronan.

   

Šláger kola: Trnava - Trenčín
V kole bez výraznejších šlágrov sme vybrali zápas na Štadióne Antona Malatinského. Obaja aktéri majú pohárové ambície, hoci najmä Trenčín nepripomína ten silný AS spred pár rokov. Ak si však káder sadne a začne hrať to, na čo skutočne má, ešte to veru môže roztočiť.

Otázka kola: Zažijeme ďalšie strelecké preteky?
Počas minulého víkendu sa roztrhlo vrece s gólmi, v šiestich zápasoch ich padlo dovedna dvadsaťštyri, čo je ľahko vypočítateľný priemer štyroch gólov na zápas. Vyburcujú sa fortunaligoví strelci opäť k podobnej kanonáde?

Očakávanie kola: Zostanú favoriti stopercentní?
Slovan hrá v Myjave so Sereďou, Žilina doma proti Nitre. Obaja majú výborný vstup do sezóny, obaja vyhrali prvé štyri zápasy a veľkú šancu majú aj v piatom. Zvládnu prvé dva tímy tabuľky svoju úlohu zostať na víťaznej vlne?