Hrdina Čatakovič, smoliar Vida

Hrdina Čatakovič, smoliar Vida

Trenčín ukončil sériu štyroch domácich zápasov bez víťazstva nad DAC, počas ktorej s Dunajskou Stredou trikrát prehral a raz remizoval.

Futbalisti AS Trenčín si pripísali prvé víťazstvo v sezóne. Vo svojom prechodnom domove v Žiline zdolali Dunajskú Stredu 2:1, hoci prehrávali 0:1. DAC v súčte so zápasom Európskej ligy na ihrisku Atromitosu ťahá šnúru troch prehier.

Trenčania uspeli paradoxne po jednom zo svojich slabších výkonov v tejto sezóne. Keď hrali dobre,  zakaždým prehrali (v Senici 1:3 a v Žiline 1:2). Keď im to nešlo podľa predstáv, získali bod (s Ružomberkom 1:1) a teraz aj prvé víťazstvo. „Konečne to prišlo. Myslím si, že sme v posledných zápasoch hrali solídne, ale nemali sme šťastie. Teraz sa to otočilo, dali sme gól v nadstavenom čase a máme víťazstvo,“ povedal autor víťazného presného zásahu Hamza Čatakovič, ktorý sa pekne uvoľnil v pokutovom území súpera a ľavačkou loptu napálil do siete. „Dúfam, že sa mi podarí streliť ešte veľa takých pekných gólov.“

Hamza Čatakovič bol v minulých sezónach lídrom Trenčína, no teraz po zdravotných problémoch naskakuje do zostavy skôr ako striedajúci hráč. Aj proti DAC rozhodol z pozície žolíka. „Tréner mi povedal, aby som hral tak ako na tréningu. V tréningoch sme vyzerali dobre, len sa nám to nedarilo preniesť do zápasov a najmä do víťazstiev,“ konštatoval 22-ročný útočník z Bosny a Hercegoviny.

Dunajská Streda spálila veľa šancí, Trenčanov podržal brankár Igor Šemrinec, čo umožnilo domácim napokon prekvapiť v tomto súboji. „V závere sme vystupňovali tempo, mali sme loptu na kopačkách, dlho sme ju držali a práve mne sa podarilo skórovať. Veľmi ma to teší,“ povedal Čatakovič.

   

ODMIETOL HETRIK

Dunajská Streda prehrala, pretože spaľovala svoje šance. Proti bol skvelý brankár Trenčína Igor Šemrinec, ale aj nemohúcnosť strelcov DAC. Tutovky zahodili Ramirez, Divkovič aj Čmelík. Kristopher Vida otvoril skóre, ďalšiu šancu mu zlikvidoval gólman AS a potom ešte po ruke Depetrisa nepremenil pokutový kop, keď loptu poslal do žrde. „Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Kontrolovali sme hru, išli sme do vedenia, všetko sme mali vo svojich rukách, vytvorili sme si veľa šancí. V druhom polčase sme spálili naozaj veľa príležitostí, a to je dôvod, prečo sme prehrali. Keď nedáte góly, nemôžete uspieť. My sme navyše inkasovali v závere stretnutia a sme naozaj veľmi sklamaní,“ zhodnotil zápas Kristopher Vida a dodal: „Mohol som dať tri góly, ale nepremenil som penaltu vo veľmi dôležitej situácii. Mal som aj ďalšiu šancu… Hrali sme dobre, ale keď nevyužijeme naše príležitosti, nemôžeme byť úspešní. Mohlo sa to skončiť pre nás lepšie.“