Vyhrať a neinkasovať

Vyhrať a neinkasovať

Slovan má pred domácim zápasom s Dundalkom tradičné pohárové ciele.

Slovan Bratislava bude v stredu v Európskej lige proti írskemu tímu Dundalk FC hájiť slovenský futbal ako jeho posledný zástupca. Dočasný tréner belasých Ján Kozák ml. má od svojho príchodu na lavičku A-tímu stopercentnú bilanciu a bilanciu túži ju natiahnuť. "Sme maximálne koncentrovaní a verím, že budeme pokračovať vo vzostupnom výkonnostnom trende. Chcem, aby hrali stopercentne zdraví hráči. Oproti zápasu v Senici nastanú nejaké zmeny, ale nechystám výrazné prekvapenie. Pozitívne je, že Andraž Šporar včera aj predvčerom absolvoval tréning, takže by mal byť v poriadku. Naopak, nemôžeme počítať s Kenanom Bajričom. Naším zámerom je podať zajtra stopercentný výkon a urobiť všetko pre úspešný výsledok," vyhlásil Ján Kozák a k stredajšiemu súperovi dodal: "Je to kvalitné mužstvo s víťaznou mentalitou. Nie je zvyknuté na prehry. Pred posledným zápasom s Karabachom ťahal Dundalk snáď 30-zápasovú sériu bez prehry. Má dobrú organizáciu hry, silné štandardné situácie, skrátka hrá ostrovným štýlom."

Víťazná šnúra Slovana sa odrazila aj na nálade v kabíne, ktorá po nevydarenom vstupe do európskych súťaží nebola ideálna. "Nálada v tíme je pozitívna. Tréneri v rámci mikrocyklu zapracovali určité veci na zlepšenie atmosféry. Tešíme sa na zápas, celý rok sme na tieto okamihy dreli a teraz sú tu, takže  si treba vážiť príležitosť a pobiť sa o postup. Veci z úvodu sezóny sú už za nami. Vo futbale máte každý tretí deň šancu všetko otočiť, zmeniť a napraviť. Čo sa týka posledných zápasov, každý bol z našej strany lepší a lepší, verím, že to tak bude aj naďalej. Tímy z Britských ostrovov sa prezentujú hrou do tela, sú výborne fyzicky pripravené. My sa im musíme minimálne vyrovnať v bojovnosti a prejaviť na ihrisku našu kvalitu. Plne rešpektujeme súpera a zodpovedne sa na tento duel pripravíme. Bol by som rád, keby prišlo čo najviac fanúšikov. Budeme sa im chcieť odvďačiť peknou hrou i výsledkom. A samozrejme, prajem si víťazstvo a čisté konto," vyhlásil brankár Dominik Greif.

Tréner Dundalku Vincent Perth má slovenského súpera dobre zmapovaného: "Hráme ďaleko od domova, určite nás čaká veľká výzva. Na rozdiel od domácej súťaže zrejme nebudeme tak často držať loptu na kopačkách, pretože Slovan má ohromnú ofenzívnu silu. Jeho sila vychádza zo stredu poľa a od hráčov ako Ljubičič či Nono, v ofenzíve zase úradujú Holman, Šporar, Moha či Ratao. Na súpera sa zodpovedne pripravíme a pokúsime sa nájsť tú správnu taktiku. Myslím si, že to môže byť veľmi zaujímavý európsky večer. Veľmi nás láka možnosť zahrať si v ďalšom kole s PAOK Solún alebo Ajaxom Amsterdam, ale vieme, že musíme preskočiť cez vysokú prekážku."      

V 3. kole kvalifikácie Európskej ligy privítajú belasí svojho súpera v stredu o 20.15 na Tehelnom poli, odveta je na programe v utorok 13. augusta na Tallaght Stadium v Dubline. Stredajšiu slovensko-írsku konfrontáciu budú rozhodovať Francúzi. Ako hlavný arbiter povedie zápas Frank Schneider, na čiarach mu budú asistovať Guillaume Debart a Djemel Zitouni.