Do Grécka nešli na výlet

Do Grécka nešli na výlet

Brankár DAC Martin Jedlička verí, že jeho mužstvo má na to, aby na ihrisku Atromitosu zvrátilo nepriaznivý vývoj dvojzápasu s týmto gréckym súperom.

Futbalisti DAC Dunajská Streda musia vo štvrtkovej odvete druhého kola kvalifikácie Európskej ligy streliť minimálne dva góly. Podľa trénera Petra Hyballu tomu aj prispôsobia taktiku, akou sa budú prezentovať na ihrisku Atromitosu (19.00 SELČ). Slovenský vicemajster prehral minulý týždeň v domácom úvodnom súboji 1:2. V nedeľu sa na vlastnom štadióne víťazstvom nad Pohroním 5:1 pozitívne naladil na odvetu v Grécku. "Rovnako ako v predchádzajúcej aj v tejto sezóne hráme pekný ofenzívny futbal. Vo štvrtok ideme do zápasu nielen s cieľom vyhrať, ale je naša povinnosť dať dva góly. Nezostáva nám nič iné len pressing a pressing, hoci nemôžeme podceniť 35 stupňov. Teraz, keď týždenne odohráme dva duely, máme menej tréningových jednotiek, ale doterajšie stretnutia boli veľmi dobré. Aj z tohto pohľadu je to kondičný tréning pre hráčov," povedal nemecký kouč na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii.

Na vysokom triumfe nad fortunaligovým nováčikom sa dvoma gólmi podieľal Kristopher Vida. Práve on sa po naskočení z lavičky postaral aj o jediný zásah DAC proti Atromitosu. "Momentálne máme štyroch dobrých útočníkov. V nedeľu dal Vida dva góly, Abdulrahman Taiwo skóroval, Lukáš Čmelík mal dve asistencie, aj Eric Ramirez dal gól. Musíme sa rozhodnúť, či stavíme na krídlach na taktickú hru alebo na rýchlosť. Je tu aj možnosť, že zmeníme plány počas zápasu. Uvidíme, platí to aj pre Vidu, možno naskočí z lavičky," pokračoval Hyballa, ktorého zverenci postúpili z prvého kola cez Cracoviu Krakov po výsledkoch 1:1 doma a 2:2 po predĺžení v Poľsku. "Po prvom zápase si už všetci myslia, že Atromitos je v ďalšom kole, ale my si to nemyslíme. Ako sa už viackrát ukázalo, v krízových situáciách vieme zareagovať a vrátiť sa na správnu cestu. Verím, že sa to podarí aj vo štvrtok," dodal Peter Hyballa.

Brankár Martin Jedlička takisto zdôraznil, že Dunajská Streda nepricestovala do Grécka odovzdane: "Za celý tím môžem povedať, že sme fit, chceme tu uspieť. Po nedeľňajšom zápase sme dobre zregenerovali. Neskladáme zbrane, prišli sme sem postúpiť, nie na výlet. Nikto nám neveril v Krakove, ale zvládli sme to. Chceme to zvládnuť aj tu, máme potrebnú kvalitu."