Bez Ljubičiča a Srbov, no so Šporarom a jasným cieľom

Bez Ljubičiča a Srbov, no so Šporarom a jasným cieľom

"V takýchto prípadoch občas ide krása bokom, treba hrať rozumne," hovorí o špecifikách pohárových zápasov pred duelom v Prištine aktuálny tréner Slovana Ján Kozák ml.

Futbalisti Slovana Bratislava odcestovali v pondelok do dejiska odvety 2. kola kvalifikácie Európskej ligy Prištiny aj s útočníkom Andražom Šporarom. Náskok 2:1 z domáceho úvodného stretnutia však budú proti KF Feronikeli v utorok od 18.00 h hájiť bez Marina Ljubičiča, ktorý v predchádzajúcich zápasoch v európskych súťažiach nazbieral tri žlté karty. "Samozrejme, premýšľame nad tým, ako ho nahradíme, ale nebudem prezrádzať moju predstavu. V nedeľu popoludní sme si na videu analyzovali súpera, v pondelok máme ešte tréning, takže mám čas vybrať tú správnu a víťaznú zostavu," poznamenal k obsadeniu postu defenzívneho stredopoliara tréner Ján Kozák ml.

Do Kosova zobral osemnásť hráčov vrátane stredopoliara Dávida Holmana, ktorý nebol rovnako ako Šporar v nominácii na sobotný duel Fortuna ligy proti Michalovciam (3:0). Pre prianie srbskej vlády budú aj v odvete chýbať hráči z tejto krajiny Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič. "Som stopercentne pripravený na zápas. V uplynulých dňoch sme sa v tíme veľa rozprávali a všetci vieme, čo musíme urobiť. Treba ukázať kvalitu, srdce a bojovať od prvej do poslednej minúty. Urobíme maximum pre postup," vyhlásil Šporar, ktorý prekonal menšie zranenie a v sobotu dostal voľno.

Tréner belasých si dobre uvedomuje, že okrem súpera sa jeho zverenci budú musieť v Prištine vyrovnať aj so špecifickým prostredím. "Hráči Feronikeli v predchádzajúcom pohárovom dvojzápase remizovali vonku 2:2, doma im stačila remíza, ale aj tak hrali nátlakovo a snažili sa napádať súpera. Teraz potrebujú dokonca vyhrať, takže si myslím, že na nás vybehnú, určite ich budú hnať aj fanatickí priaznivci. Vieme, o čo sa hrá. Máme náskok, na to nesmieme zabúdať, preto treba hrať rozumne. V takýchto prípadoch občas ide krása bokom, nebudeme sa spoliehať, že nás niekto pochváli za hru bez ohľadu na výsledok. Potrebujeme postúpiť, to je v tejto chvíli tá najdôležitejšia úloha," uvedomuje si Ján Kozák ml.

Ak sa to Slovanu podarí, v majstrovskej vetve 3. kola Európskej ligy sa stretne s neúspešným z dvojice 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov medzi Dundalkom a Karabachom. V prvom súboji tejto írsko-azerbajdžanskej konfrontácie sa zrodila remíza 1:1.