Krutý päťgólový kolotoč

Krutý päťgólový kolotoč

Vicemajster je po dvoch kolách medzi triom stopercentných mužstiev, nováčik na prvý bodový zisk vo Fortuna lige čaká.

Futbalisti DAC Dunajská Streda dosiahli v 2. kole dosiaľ najvyššie víťazstvo v novom ročníku Fortuna ligy. Po domácom triumfe nad FK Pohronie 5:1 majú na konte plný počet bodov rovnako ako MŠK Žilina a Slovan Bratislava. Nováčik v prvých dvoch náročných zápasoch medzi slovenskou elitou proti majstrovi a vicemajstrovi nezískal ani bod.

Zverenci Petra Hyballu sa vysokým víťazstvom naladili na odvetu 2. kola kvalifikácie Európskej ligy, v ktorej budú na ihrisku Atromitosu na predmestí Atén doháňať manko 1:2. Jediný gól domácich dal Kristopher Vida, ktorý sa dvakrát presadil aj proti Pohroniu. "Som rád, že sa mi to takto podarilo, ale gólov mohlo byť aj viac, buďme maximalisti. V prvom polčase sme mali prevahu, v druhom sme ku koncu trochu poľavili. Celkovo sme zápas mali v našich rukách. Mali sme veľa šancí, mohli sme dať aj viac gólov, no výsledok 5:1 je pekný. V ďalších dňoch si musíme oddýchnuť a potom sa pripraviť na Atromitos. Toto víťazstvo nám dodá sebavedomie do štvrtkovej odvety," verí maďarský ofenzívny stredopoliar.

Najlepším strelcom Fortuna ligy po 2. kole je s tromi gólmi kapitán DAC Zsolt Kalmár, v nedeľu pridal jeden zásah k dvom zo Zlatých Moraviec. "Je to dobrý pocit, ale najdôležitejšie je, aby mužstvo víťazilo. Zápas sme začali výborne, čakali sme, že súper postaví vzadu šesť, sedem hráčov a pôjde do kontier. Našťastie sme veľmi rýchlo skórovali, potom bol zápas ľahší. Máme pred sebou dôležité ciele, verím, že túto formu udržíme a rovnakou hrou sa budeme prezentovať aj vo štvrtok. Fyzicky sme na tom dobre, veľa času sme investovali do regenerácie," povedal kapitán DAC.

Nováčik prežíva náročný úvod sezóny, v prvých dvoch kolách hral s úradujúcim majstrom i vicemajstrom. "Vedeli sme, s kým začíname, hrali sme s najlepšími mužstvami. Vedeli sme, že nemáme takú kvalitu ako tieto tímy. Mame široký kader, aby sme to zachytili a dostali sa z toho. Nie je to však nič príjemné. Prišli piati noví hráči. Veríme, že naša súhra sa zlepší, kým budeme hrať so súpermi, s ktorými sa môžeme ľahšie porovnávať," povedal tréner Pohronia Milan Nemec.

Podľa kapitána Pohronia Lukáša Pellegriniho trestajú protivníci v najvyššej súťaži chyby prísnejšie než v druhej lige: "Bol to krutý kolotoč, súper hral vynikajúco. Je to pre nás obrovská škola. Rýchlo musíme prepnúť na vyššiu úroveň, lebo keď nie, bude to takto vyzerať. Možno nás v druhej lige netrestali, ale tu potrestajú každú drobnú chybu a my pykáme. Ako keby sme sa učili hrať ligový futbal, platíme krutú daň."