V Nitre derby, šláger v Žiline

V Nitre derby, šláger v Žiline

Pozvánka na zápasy 2. kola Fortuna ligy.

Nitra – Zlaté Moravce (sobota, 18.15)
Regionálne derby tímov, ktorým v minulej sezóne nebolo v súvislosti so záchranou všetko jedno, má hneď na úvod sezóny zaujímavý nádych. Nitre aj ViOnu sa totiž opäť všeobecne predpovedajú umiestnenia v spodnej časti tabuľky a keďže v úvodnom kole zhodne o gól prehrali, cítia prvú šancu zabodovať. Zápas pod Zoborom nemá favorita, vyhrať môžu obaja.

Sereď – Senica (sobota, 19.00)
Seredčania budú doma na myjavskom štadióne, na ktorom sa v minulej sezóne v exile trápili futbalisti Trenčína. Navyše, Sereď privíta Senicu, ktorá pokračuje vo famóznych jarných výsledkoch a v prvom kole si poradila s Trenčínom 3:1. V Senici sa dobre ukazujú mladí Nigérijčania a ak z nich vyrastú talenty, aké donedávna v spolupráci s africkou akadémiou GBS produkoval Trenčín, majú sa na Záhorí na čo tešiť.

Trenčín – Ružomberok (sobota, 19.00)
Žilinský štadión bude v novej sezóne domovom Trenčanov a umelý trávnik by im mal vyhovovať viac než ten myjavský z minulého ročníka. Ružomberčanov nakoplo víťazstvo 1:0 nad Nitrou vydreté v nadstavenom čase a podobne šťastní môžu byť aj po sobotňajšom zápase. Ich káder sa javí o čosi konsolidovanejšie ako ten trenčiansky a už má za sebou aj dve, hoci neúspešné, pohárové previerky.

Slovan – Michalovce (sobota, 20.00)
Po nepresvedčivých vystúpeniach v pohárovej Európe privíta obhajca titulu na Tehelnom poli Michalovce. Zemplínčanom vstup do sezóny nevyšiel, keď doma podľahli Žiline 0:3 a v sobotu na nich zrejme čaká ešte náročnejšia úloha. Belasých povedie Ján Kozák ml., pár dní po konci Martina Ševelu klub rozviazal zmluvu aj s jeho asistentom Vladimirom Radenkovičom. Michalovčania vedia, že domáci majú interné problémy, no väčšia futbalová kvalita je rozhodne na ich strane a akýkoľvek bodový zisk by bol pre východniarov príjemným prekvapením.

Dunajská Streda – Pohronie (nedeľa, 19.00)
Prehra s gréckym Atromitosom rozhodne nepridala Dunajskostredčanom na nálade a o to ťažšie sa im bude vstupovať do duelu s Pohroním. Nováčik má za sebou krst ohňom proti Slovanu a v druhom kole takisto nemá jednoduchšieho súpera. DAC je doma veľmi silný, tréner Peter Hyballa má v kádri aj kvalitných hráčov mimo základnej jedenástky a víťazstvo teda bude pre mužstvo zo Žitného ostrova povinnosťou.

Žilina – Trnava (nedeľa, 19.00)
V žilinskom klube veria, že sa im v úvodných týždňoch sezóny podarí využiť pohárovú účasť najväčších rivalov a vyťažia z toho zaujímavý bodový zisk. Podariť sa to môže hneď v druhom kole proti Trnave, ktorá má za sebou prehru v Plovdive a tiež cestu domov z Bulharska. Domáci v prvom kole zdanlivo pohodlne zdolali Michalovce 3:0 na ich trávniku a ofenzívne chúťky budú prezentovať nepochybne aj pred vlastnými fanúškmi. V nedávnom finále Slovnaft Cupu predviedli tieto tímy skvelú prestrelku a nevídanú drámu, niečo podobné by sme radi videli aj tentoraz.

  

Šláger kola: Žilina – Trnava
Tradiční rivali v boji o pohárovú Európu sa pravidelne starajú o zaujímavé futbalové predstavenie. Na jednej strane mladý, no už zohraný žilinský tím, na druhej zasa v lete novovyskladaný káder Trnavy. Ambície majú obaja a my len veríme, že ich premenia v pekný počet presných zásahov.

Otázka kola: Uvidíme iný Slovan?
Poriadny hnev fanúšikov a búrku v realizačnom tíme si vyslúžil Slovan za zlé výkony v pohárovej Európe. Ukážu hráči najslávnejšieho slovenského klubu v druhom ligovom kole bojovné srdce? Ak sa preberú, Michalovce budú mať problém...

Očakávanie kola: Ako si zvyknú Trenčín a Sereď?
Trenčania majú prechodný domov v Žiline, Seredčania zasa v Myjave. Ako sa zabývajú na miestach, kde budú mať nižšiu fanúšikovskú podporu ako vo svojich mestách? Zvládnu premeniť cudzie štadióny na svoje pevnosti?