Slávnostný debut Pohronia, starí známi v Michalovciach

Slávnostný debut Pohronia, starí známi v Michalovciach

Pozvánka na zápasy 1. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Žilina (sobota, 18.00)
V srdci Zemplína sa ako prvé otvoria fortunaligové brány v novej sezóne, zápas Michaloviec so Žilinou bude súbojom dvoch aktérov jarnej skupiny o titul i súperov zo semifinále Slovenského pohára. Domáci sa však v lete výrazne oslabili a tréner Anton Šoltis zatiaľ márne čaká na nové posily do základnej zostavy. S tímom trénuje útočník Roland Černák, jeho návrat na trávniky sa však ešte odloží. Žilinčania takisto prišli o tri známe tváre, okrem kapitána Škvarku aj o členov širšieho reprezentačného kádra Mihalíka s Holúbekom. Ich mladý tím však po minulej stabilizačnej sezóne už chce výraznejšie prehovoriť do bojov o pohárovú Európu a pobiť sa o miesta na špici tabuľky, kam určite patrí.

Senica - Trenčín (sobota, 19.00)
Veľký prievan nastal v lete v oboch tímoch. Spomeňme len, že Senica bola skokanom jari a ak nadviaže na výborné výkony z ostatných mesiacov, môže reálne zabojovať aj o pozície v hornej šestke. Aj Trenčania túžia zlepšiť minulosezónne umiestnenie a dupnúť na to hneď od začiatku. Pomôcť by mali dvaja staronoví lídri a navrátilci do trenčianskeho dresu - kapitán Depetris a Koolwijk.

Pohronie - Slovan (sobota, 20.00)
Po minulosezónnom vzore Serede sa pokúsia prekvapiť hráči Pohronia, ktorých nováčikovský entuziazmus zažije prvý veľký test v zápase s obhajcom titulu Slovanom. Dobre vieme, ako dopadli belasí v Lige majstrov a tiež, že to stálo miesto trénera Ševelu. Situácia v tíme Slovana nie je jednoduchá, čo ich súper určite plánuje využiť a na vypredanom štadióne bude proti papierovému favoritovi bojovať o prvé body medzi našou elitou.

Ružomberok - Nitra (nedeľa, 19.00)
Výrazné zmeny sa v ružomberskom kádri udiali predovšetkým smerom von, najviac bolí odchod kapitána Kružliaka (DAC) či krídelnej opory Gal Andrezlyho (Sepsi, Rumunsko). Liptáci v pohárovej Európe zákonite nestačili na Levski Sofia, no aspoň majú za sebou dva ostré zápasové testy, z ktorých môžu ťažiť vo fortunaligovej premiére proti Nitre. Tá pred sezónou nemá veľké oči, v Ružomberku môže prekvapiť. Aj bod by bol na úvod nového ročníka pre hostí zaujímavý.

Trnava - Sereď (nedeľa, 20.00)
Žeby napodobnenie minuloročnej pohárovej jazdy? Trnavčania sa síce natrápili s bosnianskou Bijeljinou, ale postúpili do druhého kola kvalifikácie Európskej ligy a vďaka tomu, že uspeli až po penaltách, bola ich radosť a emócia dvojnásobná. Totálne prekopaný káder Spartaka sa zohráva a z minulej sezóny vieme, že bojovať na dvoch frontoch je mimoriadne ťažké. Lenže v prvom kole by ešte hráči mali mať dosť síl, aby v pozícii mierneho favorita doma čelili nepríjemnej Seredi. Tá v lete zaujala angažovaním reprezentanta Severného Macedónska, brankára Dejana Ilieva, ktorý prišiel na hosťovanie z londýnskeho Arsenalu.

Zlaté Moravce - Dunajská Streda (nedeľa, 20.00)
ViOn sa v minulom ročníku opäť raz zachránil a znova bude patriť medzi elitu. Aj po roku sa však očakáva, že nebude mať ľahkú sezónu. Hneď na úvod privíta favorizovanú Dunajskú Stredu, ktorá v pohárovej Európe dokázala vyradiť silnú Cracoviu Krakov. DAC chce tento rok ešte výraznejšie ponaháňať Slovan v boji o titul a ak to bude páliť novej posile Ericovi Ramirezovi a Kružliak s Beskorovajným adekvátne nahradia v strede obrany Huka a Šatku, nie je to vylúčené.

   

Šláger kola: Michalovce - Žilina
Jednoznačný šláger v prvom kole neregistrujeme, a tak sme vybrali zápas ofenzívne ladených tímov Michaloviec a Žiliny. Existuje predpoklad viacerých gólov na oboch stranách. Vo Fortuna lige sa doteraz stretli dvanásťkrát, ani raz sa nezrodila bezgólová remíza a iba trikrát padol jeden gól, inak vždy dva a viac.

Otázka kola: Ako sa vyrovná Slovan s pohárovým pádom?
Nabudí vypadnutie z Ligy majstrov Slovan a odnesie si jeho hnev Pohronie, alebo belasí neprehryznú sklamanie, keď prišli o to, o čo najviac bojovali počas celej minulej sezóny? Každopádne, cesta za titulom nebude jednoduchá a niet času na zvesené hlavy, Slovan musí zabrať hneď na úvod, zvlášť, ak stále žije v Európskej lige a náročné anglické pohárové týždne môžu pribúdať.

Očakávanie kola: Debut Pohronia
FK Pohronie sa teší na historický debut v najvyššej súťaži a hneď si aj vychutná zápas proti majstrovi. Niet väčšieho lákadla pre fanúšikov futbalu v širokom okolí, a preto sa tešíme na atmosféru vypredaného štadióna u nováčika.