V Sofii výsledková repríza

V Sofii výsledková repríza

Ružomberok podľahol Levski aj v odvete a nezopakuje vydarenú púť Európou spred dvoch rokov.

Futbalisti MFK Ružomberok vypadli v 1. kole kvalifikácie Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete na štadióne bulharského klubu Levski Sofia prehrali 0:2 a nepodarilo sa im tak zmazať rovnaké manko z minulotýždňového domáceho súboja.

Ružomberok sa od začiatku snažil o aktívny futbal v snahe skórovať a oživiť tak svoje postupové šance. Domáci však hrali pozorne a snažili sa už v zárodku mariť snahu súpera. Napriek tomu sa v 12. minúte dostal do streleckej pozície Gerec, no z uhla jeho pokus kryl brankár domácich Mijatovič. Hralo sa najmä medzi šestnástkami, síce v dobrom tempe, ale chýbali čisté šance. Zmeniť to mohli v 28. minúte Ružomberčania, po peknej kombinácii z pravej strany sa vo vnútri šestnástky dostal do zakončenia Gal Andrezly, no tesne minul pravú žrď. Levski udrel z ničoho nič v 33. minúte, keď sa po šikovnej kolmici na stred šestnástky ešte do zakončenia nedostal Ivanov, ale odrazenú loptu predsa len do siete dokopol švajčiarsky stredopoliar Mariani. V 43. minúte po rohu hostí hlavičkoval vysoký stopér Ján Maslo nad domácu bránu.

Cez prestávku sa tréneri k zmenám v zostavách nerozhodli a obraz hry sa veľmi nezmenil ani na začiatku druhého polčasu. V 55. minúte sa opäť do náznaku šance dostal Gal Anderzly, ale jeho strela z ľavej strany išla vedľa. Levski si hral svoju hru a v 59. minúte mohol zvýšiť po rýchlej akcii Goranov, prudko však vypálil nad bránu. Liptáci sa snažili, hra však bola často rozkúskovaná nedovolenými zákrokmi, čo vyhovovalo Bulharom. Tí mohli pridať gólovú poistku v 71. minúte, ale Marianiho strela z dobrej pozície opäť minula cieľ a z úniku sa nepresadil ani striedajúci Dimitrov. Levski pridal plyn a v 75. minúte opäť Dimitrov a opäť z brejku nedokázal prekonať Krajčírika, ktorý mu skvele zmaril vyloženú šancu. Hostia odpovedali akciou Gala Andrezlyho, ktorý našiel z druhej vlny nabiehajúceho Brenkusa, ale ten vystrelil nad. Hra sa už úplne otvorila, ďalšiu šancu nepremenil Dimitrov. V závere Levski hosťom nedovolil vyrovnať. Naopak, v nadstavenom čase strelou z voleja stanovil skóre striedajúci Rakúšan Alar.

     

Levski Sofia - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 33. Mariani, 90. Alar, ŽK: Rajnov - Gal Andrezly, Twardzik, rozhodovali: Banari - Mardari, Ciobanu (všetci Mold.)

Levski: Mijatovič - Milanov, Kargas, Nuno Reis, Goranov - Rajnov (78. Alar), Thiam, Mariani - Paulinho (72. Jurukov), Kostov (58. Dimitrov), S. Ivanov

Ružomberok: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Jonec, Mojžiš - Twardzik (74. Novotný), Qose, Takáč (67. Brenkus) - Kostadinov (70. Hašek), Gerec, Gal Andrezly