Gól sezóny: Premiérovým víťazom Bayo

Gól sezóny: Premiérovým víťazom Bayo

Pohotová strela Vakouna Baya sa stala najkrajším gólom Fortuna ligy 2018/19.

Mnohí hlasujúci odborníci, a medzi nimi aj kanonier Jozef Kožlej, sa zhodli na tom, že práve skvelý volej Vakouna Baya do siete Ružomberka by mal byť Gólom sezóny 2018/19. Náramne vydarený kúsok útočníka z Pobrežia Slonoviny padol ešte v jesennej časti uplynulého ročníka Fortuna ligy. „Čítal som aj vyjadrenie Tomáša Medveďa a úplne sa s ním stotožňujem. Bayov gól bol veľmi pohotový, v rýchlosti a zároveň neobvyklý. Bolo vidieť, že takéto zakončenie jednoducho má v nohe,“ chválil Jozef Kožlej bývalého útočníka DAC, ktorý v zime prestúpil do Celticu Glasgow.

Vakoun Bayo získal od členov Klubu ligových kanonierov najviac bodov - 8 a zabodoval aj v medzi fanúšikmi, od ktorých dostal tretí najväčší počet hlasov. V celkovom súčte tak na prvom mieste predstihol svojho niekdajšieho spoluhráča z Dunajskej Stredy Kristophera Vidu s dvojbodovým náskokom.

Jozef Kožlej, autor 177 gólov v šiestich rôznych ligových súťažiach si zároveň myslí, že ak niekto má takýto gól zopakovať, bude to práve Bayo. „On to môže zopakovať, to veru áno, ale hocikto určite nie. V tomto je skvelým útočníkom, celé je to o tom, ako uvažuje a na čo si trúfne. Samozrejme, potrebná je aj vysoká hráčska kvalita,“ poznamenal Jozef Kožlej. Na druhé a tretie miesto v ankete Gól sezóny posunul ďalekonosné rany Ľubomíra Šatku a Martina Gamboša: „Nie je to o tom, že by som mal slabosť na góly z diaľky, ale jednoducho sa mi veľmi páčili. Zaujímavé takisto je, že ani jeden z nich nie je strelcom, veď Šatka hrá v obrane a Gamboš dal svoj prvý gól. Je tu predpoklad, že veľa gólov dávať nebudú, ale tieto boli výstavné a ja im veľmi prajem, aby sa im obom ešte takéto kúsky podarili!“

Nádherných však bolo všetkých sedem zásahov, ktoré v minulej sezóne zvíťazili v ankete Gól mesiaca a už teraz sa tešíme, aké pekné momenty nám ponúknu strelci v novom ročníku našej ligy.

  

Výsledky ankety Gól sezóny 2018/19:

poradiehráčbody spolubody od fanúšikovbody od poroty
1.Vakoun Bayo (Dun. Streda)1358
2.Kristopher Vida (Dun. Streda)1165
3.Jakub Kiwior (Podbrezová)844
4.Ľubomír Šatka (Dun. Streda)826
5.Filip Dangubič (Senica)770
6.Moha (Slovan)633
7.Martin Gamboš (Žilina)514