Slovan znovu neubránil nadstavenie a nezvládol ani penalty

Slovan znovu neubránil nadstavenie a nezvládol ani penalty

Slovan bude pokračovať už len v kvalifikácii Európskej ligy, o postupový výsledok prišiel na ihrisku Sutjesky Nikšič opäť v posledných sekundách riadneho hracieho času.

Futbalisti Slovana Bratislava vypadli v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov. V stredajšom odvetnom zápase hrali na ihrisku Sutjesky Nikšič po 90 minútach i po predĺžení 1:1, v jedenástkovom rozstrele podľahli domácim 2:3. Prvý zápas na Tehelnom poli skončil nerozhodne 1:1, v odvete potreboval Slovan skórovať. Po bezgólovom polčase sa mu to podarilo v 49. minúte, keď center Mohu pretlačil do siete Andraž Šporar. V nadstavenom čase sa však zopakoval scenár z prvého zápasu, keď Aleksandar Šofranac vyrovnal. O postupujúcom napokon rozhodol jedenástkový rozstrel, v ktorom domáci uspeli v pomere 3:2.

Tréner Slovana Martin Ševela urobil oproti prvému zápasu štyri zmeny v zostave. Mitcha Apaua na kraji obrany nahradil Jurij Medveděv, na ihrisku sa od začiatku predstavili Joeri de Kamps, Dávid Holman a Erik Daniel. Nahradili Alexandara Čavriča, Dejana Dražiča a Rataa. Prvú šancu mal Slovan, ale Holman zblízka trafil iba brankára. Domáci odpovedali oveľa nebezpečnejším pokusom Kojaševiča. Slovan mal potom hernú prevahu, v 28. minúte nebezpečne pálil z priameho kopu Holman. O sedem minút neskôr Moha po rýchlom protiútoku iba tesne minul pravú žrď Giljenovej brány. V závere  prvého polčasu mal ďalšiu šancu po rýchlom brejku Holman, ale v rozhodujúcej chvíli mu ušla lopta.

Do druhého polčasu nastúpil Čavrič s úlohou rozhýbať akcie po krídlach. To sa podarilo už onedlho Mohovi, ktorý centroval pred bránu a Šporar s prispením obrancu domácich otvoril skóre. Vzápätí prišla šanca na druhej strane, Četkovič vystrelil nepríjemne z uhla a lopta len tesne minula cieľ. V 59. minúte vypálil Ljubičič, lopta z jeho kopačky opečiatkovala žrď. Slovan potreboval streliť durhý gól, aby definitívne otupil snahu domácich, ale to sa mu nedarilo. Domáci tréner Nikola Rakojevič v závere prestriedal a jeho tím sa nadýchol k náporu. Vyvrcholil v nadstavenom čase, keď sa po rohovom kope presadil Šofranac a poslal zápas do predĺženia. Slovan tak rovnako ako v prvom zápase inkasoval v úplnom závere.

Predĺženie prinieslo medzišestnástkový futbal s minimom šancí na oboch stranách. Slovan mal loptu častejšie na kopačkách, ale nepodarilo sa mu domácich ničím prekvapiť. O postupujúcom tak rozhodol jedenástkový rozstrel. Za Slovan boli úspešní len Ratao a Abena, domáci premenili tri pokusy.

Belasí sa však s pohárovou Európou nelúčia, o týždeň sa stretnú v 2. kole kvalifikácie Európskej ligy s kosovským tímom KF Feronikeli.

Sutjeska Nikšič - Slovan Bratislava 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0), 3:2 na p.k.

Góly: 90. Šofranac - 49. Šporar, ŽK: Ciger, Jankovič, Markovič, Kojaševič - Bajrič, Ljubičič, Čavrič, rozhodovali: Fesnic - Cerei, Marica (všetci Rum.)

Sutjeska: Giljen - Ciger, Nedič, Šofranac, Bulatovič - Kojaševič, Četkovič (74. Nikolič), Erakovič - Jankovič (115. Bubanja) - Markovič (86. Osmajič), Vučič (69. Vlaisavljevič)

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Božikov, Suchockij - de Kamps (86. Dražič), Ljubičič (106. Ratao) - Daniel (46. Čavrič), Holman (71. Abena), Moha - Šporar

  

Martin Ševela, tréner Slovana: „Je to veľké sklamanie, pretože sme chceli postúpiť ďalej, ale môžeme si za to výhradne my sami. Strata koncentrácie v posledných chvíľach zápasu nás stála postup ďalej. V prvom polčase sme si vytvorili šance, do druhého dejstva sme chceli vstúpiť aktívne, čo sa nám aj podarilo a otvorili sme skóre. Následne sme ešte trafili žrď. Situácie ako tie v posledných sekundách sú aj o individuálnej zodpovednosti. V takých chvíľach je potrebná maximálna koncentrácia, nesmie sa stať, že hráč takto skóruje. V predĺžení to už bolo taktické, mali sme nejaké náznaky protiútokov, ale neriešili sme ich dobre. Hovorí sa, že penalty sú lotéria, ale domáci ich kopali naozaj dobre, kým naši hráči, ktorí vzali zodpovednosť, neboli úspešní. Sme veľmi sklamaní.“