​Černák to opäť skúsi v Michalovciach, Šoltis volá po ďalších posilách

​Černák to opäť skúsi v Michalovciach, Šoltis volá po ďalších posilách

S trénerom MFK Zemplín Michalovce Antonom Šoltisom hovoríme o aktuálnom stave kádra pred začiatkom fortunaligovej sezóny.

Nakoľko je pár dní pred štartom novej sezóny tím pripravený a ako ste s ním spokojný?
Vieme v akých podmienkach pracujeme, samozrejme, nie je to ideálne. Pripravení sme, čo sme chceli, to sme odtrénovali, a hoci prípravné zápasy nám nevyšli podľa predstáv, verím, že liga bude o niečom inom a zmobilizujeme sa. V sobotu by sme radi získali prvé tri body.

Mužstvo opustilo počas leta veľa hráčov aj zo základnej zostavy a boli obavy, či sa vám podarí posilniť. Ako to napokon dopadlo?
Po polroku to s nami opäť skúsi Roland Černák, dúfam, že sa s ním dohodneme. Prišiel aj Brazílčan Gabriel, ale to je mladý chlapec, ktorého máme iba na skúške, a tiež Filip Korček, ktorý naposledy pôsobil v Dukle Praha, rovnako ešte mladík. Uvidíme, ako sa ukážu, no my predovšetkým potrebujeme riešiť aktuálny stav, nie budúcnosť. Ja verím, že ešte prídu hotoví hráči, ale chce to čas. Sme v štádiu oslabenia, viac hráčov odišlo ako prišlo.

Takže je ešte možnosť posilnenia kádra, rátate s tým?
Verím v to. Možno budú ešte ďalšie odchody, ale predovšetkým verím, že do konca augusta uvidím aj posily do základnej zostavy.

S tímom naďalej trénuje skúsený brankár Marián Kelemen. Existuje možnosť jeho zotrvania v kádri?
To je otázka na vedenie klubu. Sme dohodnutí, že s nami môže trénovať a uvidíme ako sa vykryštalizuje situácia. Zatiaľ je to len o tréningoch.

Hovorili ste o ďalších možných odchodoch. Vieme, že sa spomínajú mená Petra Kolesára či Matúša Kiru. Doprajete im nový angažmán, alebo by ste ich chceli udržať v mužstve?
Doprajem im, aby sa v kariérach posunuli, veď to je cieľ každého hráča. Až čas však ukáže, či sa to podarí. My žijeme z predaja hráčov, tento klub má takúto filozofiu a samozrejme, že si viem predstaviť káder pokope a posilnený o nových hráčov, ale to je skôr otázka na vedenie, nie na mňa.

  

K aktuálnej situácii v MFK Zemplín sa na stredajšej tlačovej konferencii vyjadril aj predseda predstavenstva klubu Štefan Laurinčík: "Bolo by veľmi pekné, keby sme zopakovali minulú sezónu. Náš klub si nemôže dovoliť fungovať bez toho, aby sme predali nejakých hráčov. V tejto chvíli je viacero vecí otvorených, uvidíme, ako to dopadne. Rozpočet bol nastavený už pred tromi rokmi, snažíme sa ho nenavyšovať, no prvoradou povinnosťou je naplniť ho. Bude teda veľmi podobný ako v minulej sezóne." V kádri naďalej figuruje aj Igor Žofčák. Skúsený stredopoliar by mal byť opäť ťahúňom na ihrisku aj v kabíne a verí, že mužstvo sa do novej sezóny odrazí víťazstvom už v prvom zápase sezóny v sobotu o 18.00 proti Žiline. "Určite je lepšie hrať v prvej šestke než v druhej bojovať o záchranu. Preto by aj naše ciele mali byť tomu prispôsobené. Myslím si, že každý tím, ktorý k nám ide hrať, už vie, že to nebude mať ľahké. Svoju kvalitu sme už viackrát ukázali, preto verím, že aj tentoraz budeme dosť silní na to, aby sme boli v prvej šestke," vyhlásil Žofčák.

   

Aktuálny káder Zemplínu Michalovce:

brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar

obrancovia: Jose Carrillo, Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Denis Petro, Llazaros Rota, Dávid Špak, Peter Vojtovič

stredopoliari: Christos Kountouriotis, Jakub Grič, Peter Kolesár, Igor Žofčák, Jozef-Šimon Turík, Stanislav Danko, Alan Cheick Diarra, Matej Trusa, Roman Begala, Hovhannes Harutjunjan

útočník: Til Mavretič