U rekordéra zabodovali nožničky, účastník MS chváli kombináciu

U rekordéra zabodovali nožničky, účastník MS chváli kombináciu

Anketa Gól sezóny vrcholí, favoritmi Vakoun Bayo a Kristopher Vida.

Legendárni slovenskí kanonieri Stanislav Griga a Róbert Semeník patria medzi hlasujúcich odborníkov v ankete Gól sezóny a keď doposiaľ bol favoritom výstavný kúsok Vakouna Baya proti Ružomberku, po ich hlasovaní sa misky váh trošku prevážili na stranu jeho klubového spoluhráča. Bayo síce už v Dunajskej Strede nepôsobí, ale maďarský krídelník Kristopher Vida áno a práve on bol zakončovateľom nádhernej kombinačnej akcie v zápase s Michalovcami.

„Dal som ho na prvé miesto, lebo na góle sa podieľali viacerí hráči a bol výsledkom ich kolektívnej a peknej kombinácie. Celé to malo hlavu a pätu, také góly mám rád. DAC dokázal, že je tímovým mužstvom, kombinuje nezištne a často úspešne,“ poznamenal na margo Vidovho gólu Stanislav Griga, no vzápätí vyzdvihol aj skvelú trefu Baya zo zápasu s Ružomberkom. „Naozaj skvostný zásah! Niekedy je to otázka aj náhody či šťastia, ale nesporne tiež kvality, ako to hráč trafí. Bola tam dlhá prihrávka, výborný nábeh, pohľad na brankára a skvelé zakončenie. Pri tomto góle ma oslovilo naozaj mnoho komponentov,“ dodal Stanislav Griga, autor 141 ligových gólov v Československu, Holandsku i Rakúsku a účastník MS 1990.

Nožničky talentovaného poľského obrancu Jakuba Kiwiora vyzdvihol na piedestál ankety strelecký rekordér našej ligy Róbert Semeník. „Veľa takých gólov veru nevidíme, práve preto by som ho rád ocenil. Cennejší je o to, že Kiwior je defenzívny hráč a poriadne teda všetkých prekvapil,“ povedal Róbert Semeník, ktorý Poliakove výkony v drese Podbrezovej pozorne sledoval. „Mal to ťažké, keďže železiari skončili tak, ako skončili, ale individuálne sa mu celkom darilo. Spolu s Tomášom Medveďom ako prezidentom Klubu ligových kanonierov sme mu odovzdávali aj cenu za Gól mesiaca, tak teraz mu prajem úspech aj v ankete Gól sezóny.“

Na druhé miesto posunul Semeník ďalekonosný zásah žilinského stredopoliara Martina Gamboša. Svoj premiérový ligový gól dal proti Slovanu. „Preto som za neho nehlasoval,“ usmial sa Semeník pri otázke, či zavážilo aj meno súpera. „Vynorili sa vo mne spomienky, aj ja som svoj debutový gól dosiahol z peknej diaľky a od brvna. Tento krásny zásah mi pripomenul staré časy...“

Do utorkového skončenia ankety Gól sezóny zostáva už len pár dní a podľa priebežného poradia je jasné, že záver ešte bude veľmi dramatický. Svoje hlasy ešte odovzdajú dvaja členovia Klubu ligových kanonierov Jozef Kožlej a Róbert Vittek a svojho favorita môžete naďalej aj vy na stránke http://www.fortunaliga.sk/gol-sezony.

  

Priebežný stav ankety Gól sezóny v sobotu 13. 7. o 16.00:

poradiehráčbody spolubody od fanúšikovbody od poroty
1.Kristopher Vida (Dun. Streda)1174
2.Vakoun Bayo (Dun. Streda)1055
3.Jakub Kiwior (Podbrezová)844
4.Filip Dangubič (Senica)660
5.Ľubomír Šatka (Dun. Streda)422
6.Martin Gamboš (Žilina)413
7.Moha (Slovan)330