Spartak pred úlohou zmazať doma dvojgólové manko

Spartak pred úlohou zmazať doma dvojgólové manko

Novozložené trnavské mužstvo zatiaľ hľadá strelca, po superpohári neskórovalo ani v prvom stretnutí v Európe.

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom úvodnom zápase 1. kola kvalifikácie Európskej ligy na ihrisku FK Radnik Bijeljina z Bosny a Hercegoviny 0:2. Skóre súboja otvoril v 34. minúte krásnou strelou spoza šestnástky domáci Nedim Mekič. Na začiatku druhého polčasu zvýšil na 2:0 kapitán Velibor Djurič a Radnik si tak do odvety privezie solídny náskok.

V prvom polčase sa hral taktický a vyrovnaný futbal. Ako prví sa dostali do šance domáci, v 5. minúte ostrú strelu Zukiča z uhla výborne vyrazil Rusov. Trnava viac držala loptu, ale nedokázala sa dostať do čistej príležitosti. V 15. minúte sa spoza šestnástky oprel do lopty Halilovič, no domáci brankár jeho tvrdú strelu, ktorá smerovala do stredu brány, vyrazil. O chvíľu sa dostal do zakončenia aj Tešija, domáci obrancovia jeho strelu zblokovali na roh. Skóre otvoril po polhodine hry domáci Mekič. V 34. minúte si pekne prebral prihrávku, lopta mu ideálne sadla a utešeným "padajúcim listom" nedal Rusovovi žiadnu šancu. Andeli sa snažili niečo vymyslieť, no dobre brániaceho súpera sa im nedarilo zatlačiť.

Hostia si nepostrážili úvod druhého polčasu a doplatili na to, na 2:0 zvýšil v 48. minúte domáci kapitán Djurič. Dostal sa nikým nekrytý do šestnástky, ideálne si prebral loptu a krížnou strelou k pravej žrdi prekonal brankára Trnavy. Kouč Spartaka zareagoval nasadením dvojice ofenzívnych hráčov Oršula, Sobczyk. Trnava sa usadila na polovici domácich, snažila sa kombináciou niečo vymyslieť, no Radnik odolával. Sústredil sa na brejkové situácie. To sa mu mohlo vyplatiť v 76. minúte, keď sa do nebezpečného zakončenia dostal opäť Djurič, Rusov mu však zmenšil uhol a dobrým zákrokom zachránil spoluhráčov od katastrofy. Slovenský účastník minulosezónnej skupinovej fázy Európskej ligy po výraznej obmene kádra nenašiel ešte poriadnu hernú tvár a v odvete, ktorá je na programe 18. júla o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského, bude doháňať dvojgólové manko.

  

Radnik Bijeljina - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 34. Mekič, 48. Djurič, ŽK: Popara, Djurič - Dangubič, Sobczyk, Lovat, rozhodovali: Činkov - Džuganski, Sokolov (všetci Bulh.)

Bijeljina: Kozič - Sušič, Simonovič, Šubert, Radovič - Popara, Mekič (86. Bradonjič) - Peco, Djurič, Maksimovič (79. Plavšič) - Zukič (66. Motyka)

Trnava: Rusov - Turňa (55. Oršula), Menich, Mitrea, Lovat - Halilovič, Dangubič (79. Kelemen), Tešija, Jakúbek (55. Sobczyk) - Mihálek, Tavares

  

Ricadro Cheu, tréner Trnavy: "Myslím si, že sme zápas prehrali preto, lebo súper bol agresívnejší ako my. Z troch šancí dal dva góly, inak nebol lepší ako my. Lepší bol v jedinom detaile a to v tom, že vyhrával osobné súboje. Chcel viac. Nehrali sme s takým nasadením, ako by si takýto zápas zaslúžil. Naši hráči však rastú. Ešte nie je koniec, v odvete urobíme všetko pre to, aby sme tento nepriaznivý stav otočili."

Dobrivoj Rusov, brankár Trnavy: "Ťažko sa to hodnotí, bol to zápas viacerých pasáží. Na začiatku sme vyzerali dobre, dobre sme kombinovali, nepúšťali sme ich do šancí a mali sme loptu v držaní. Opticky sme boli lepší, ale potom to upadlo. Strácali sme ľahké lopty. Potom prišiel gól, dobre to trafil. V druhom polčase Radnik bránil a hral na brejky. Trochu nám chýbala kvalita vpredu. Toto sme neboli úplne my a verím, že ich v druhom zápase sfúkneme a že pocítia, že stále chceme postúpiť."

Kristián Mihálek, útočník Trnavy: "Na začiatku som mal menší stres, ale potom som sa dostal do hry. Doma sa budeme snažiť hrať agresívnejšie, budeme viac útočiť a budeme sa snažiť vyhrať. Ak budeme koncentrovanejší, verím, že sa to podarí."