DAC už má náhradu za Šafranka

DAC už má náhradu za Šafranka

Do Dunajskej Stredy mieri Tomáš Malec.

Hľadanie náhrady za útočníka Pavla Šafranka, ktorý prestupuje do dánskeho Aalborgu, netrvalo funkcionárom DAC Dunajská Streda dlho. S klubom zo Žitného ostrova sa už na podmienkach zmluvy dohodol 24-ročný Tomáš Malec, v novom pôsobisku ešte musí absolvovať zdravotnú prehliadku.

„Od začiatku prestupového okna sme si boli vedomí, že potrebujeme posilniť post hrotového útočníka. Preto sme boli na trhu hráčmi v tomto smere veľmi aktívni. Táto téma bola v posledných dňoch ešte aktuálnejšia, keďže sme začali počítať s tým, že DAC opustí Pavol Šafranko. Tomáš je na svoj mladý vek veľmi skúsený hráč, má skúsenosti z pôsobenia vo veľmi náročnej nórskej lige. Na hrot potrebujeme typ hráča, ktorý dokáže podržať loptu aj pod tlakom a v tomto je Tomáš veľmi silný. Verím, že sa rýchlo adaptuje a želám mu veľa úspechov v našom klube,“ povedal športový riaditeľ DAC Jan Van Daele pre fcdac.sk.

Tomáš Malec hral našu ligu za Trenčín, v drese AS bol v sezóne 2013/14 kráľom strelcov so 14 gólmi. Takmer dvojmetrový zakončovateľ následne pôsobil v zahraničí – nórskych kluboch Rosenborg Trondheim, Lilleström i v Česku v Sigme Olomouc.