Hráč mesiaca Jedlička si túži zahrať v MLS

Hráč mesiaca Jedlička si túži zahrať v MLS

Martin Jedlička je stálicou v bráne strieborného tímu uplynulého ročníka Fortuna ligy DAC Dunajská Streda. Za svoje výkony si vyslúžil aj ocenenie Hráč mesiaca apríl 2019. O nominácii mu povedala priateľka, napokon nechal za sebou aj také esá ako Šporar či Moha z majstrovského Slovana.

Štyri zápasy v silnej skupine o titul, štyri víťazstvá a štyri čisté kontá! Fantastická bilancia a skvelá forma, akú v apríli nemal vo Fortuna lige žiadny iný futbalista, vyniesli mladému českému brankárovi honor Hráč mesiaca. „Ani som nevedel, že som v nominácii, až priateľka mi to neskôr ukázala. Priznávam, poslal som si jeden hlas,“ usmieval sa Martin Jedlička, ktorý napokon dotiahol DAC ako brankárska jednotka k druhému miestu. „Bola to úspešná sezóna, moja vôbec prvá v seniorskom futbale. Verím však, že najväčší úspech ešte iba príde. Bolo by krásne vyhrať s DAC majstrovský titul a potom získať v kariére ešte niečo viac!“

Kým väčšina futbalových talentov sníva o Manchestri United, Barcelone či Juventuse Turín, Jedlička odmalička fandil Sparte. „Veru, hoci v jej drese som si nezahral, na Sparte som nastúpil ako brankár Mladej Boleslavi. Snívam však o inej méte, moja obľúbená liga je totiž americká MLS,“ prezradil trochu nečakaný futbalový sen. Môže sa mu však splniť, ak bude pokračovať v nastolenom tempe. „Za rok urobil obrovský progres, a to tak po brankárskej stránke, ako aj po mentálnej a v prístupe k futbalu,“ chváli Jedličku tréner brankárov v DAC Martin Raška. „Stále však, samozrejme, má čo zlepšovať. Jeho výkony v apríli ale boli výborné.“

Spoluhráča si ako správneho parťáka pochvaľuje aj kapitán Dunajskostredčanov Tomáš Huk. „S Martinom je vždy zábava, nebojí sa vtipkovať, hoci aj na svoj úkor. Do partie je jednoducho výborný. Čo sa týka futbalu, má skvelú prácu s nohami, vlastne aj lepšiu ako nejeden hráč v poli,“ dodal s úsmevom dunajskostredský stopér.

   

Partnerom ankety Hráč mesiaca je Azinc od S&D Pharma SK.

Práve aj vďaka partnerovi vznikajú s hráčmi mesiaca unikátne videá, ktoré priblížia futbalistov trochu viac a predstavia ich aj v inom svetle. Pozrite si video "Deň s hráčom mesiaca".