Žilinu opúšťa kapitán

Žilinu opúšťa kapitán

To, čo v zime prekazilo zranenie kolena, je teraz realitou. Michal Škvarka prestupuje do Ferencvárosu.

Michal Škvarka bude prvýkrát vo svojej kariére pôsobiť mimo našej ligy. Kapitán a líder MŠK Žilina posilní úradujúceho majstra Maďarska Ferencváros Budapešť, s ktorým sa dohodol na trojročnej zmluve. Najslávnejší maďarský klub mal oňho záujem už na začiatku tohto roka, vtedy však prestup prekazilo zranenie kolena, ktoré 26-ročný stredopoliar utrpel počas zimnej prestávky.

"Ako každý jeden hráč mám sny a ciele. Jedným z nich bolo zahraničie, čo sa konečne podarilo a som za to vďačný. Necítil som potrebu zmeny, skôr som potreboval vystúpiť z komfortnej zóny a posunúť sa. V Žiline mi nič nechýbalo, bol som tu šťastný. Všetko malo systém a bolo skvele nastavené, no osobne i v kariére som potreboval nový impulz," povedal 26-ročný stredopoliar pre stránku MŠK a ďalej dodal: "Už sa teším na novú výzvu, som veľmi rád, že som dostal takúto príležitosť. Idem do klubu s bohatou históriou a najvyššími cieľmi. To bol môj zámer – ak sa mám niekam posunúť, tak do klubu, ktorý mieri vysoko. Verím, že do Žiliny sa raz vrátim."

Michal Škvarka je odchovancom Žiliny. V minulosti hosťoval v Michalovciach a Zlatých Moravciach, v najvyššej slovenskej súťaži odohral 219 zápasov, v ktorých dal 46 gólov. So šošonmi okúsil aj atmosféru skupinovej fázy Ligy majstrov 2010/11. Ako kapitán ich doviedol k majstrovskému titulu vo Fortuna lige 2016/17.