Padli michalovské balvany

Padli michalovské balvany

Krídelník Michaloviec Martin Koscelník dvoma gólmi rozhodol o triumfe 2:1 v Trenčíne.

Aká veľká bola v Michalovciach ťarcha streleckého trápenia?
Ťahalo sa to štyri zápasy a nebolo to nič príjemné. Žiadnemu tímu nepridáva na pohode, ak tak dlho nedá gól. My sme to však v sobotu konečne zlomili a verím, že budeme pokračovať takto ďalej.

Bolo na ihrisku počuť balvan, ktorý padol trénerovi zo srdca, keď ste skórovali?
Jasné, že áno. Myslím si, že tých kameňov bolo minimálne jedenásť na ihrisku a ďalších sedem alebo osem na našej lavičke náhradníkov. 

Do Trenčína ste necestovali ako favorit, napriek tomu ste si domov odviezli tri body. Bola cesta späť veselá?
Nálada musela byť výborná, keďže sme uspeli. Išli sme tam s cieľom získať aspoň bod, pretože sme ho veľmi potrebovali. Nakoniec sme uchmatli všetky tri.

Ako ste prežívali záver zápasu, keď vás Trenčania pritlačili a bili sa o remízu?
Bolo to namáhavé, ale zvládli sme to. Trenčín mal výrazný tlak, ktorý sme však ustáli. Stálo pri nás aj povestné futbalové šťastie, no taký je jednoducho futbal.

Pre vás osobne to bol prvý dvojgólový zápas vo Fortuna lige. Beriete to ako zadosťučinenie po návrate do základnej zostavy?
Určite áno. Verím, že takých zápasov bude ešte viac.

Tréner Šoltis po prehre s Prešovom hovoril o potrebe doplnenia ofenzívy skúsenými hráčmi. Na hrote sa predstavila nová posila Chorvát Matič, znova je to však devätnásťročný futbalista. Dá sa Fortuna liga zvládnuť s troma zakončovateľmi v tínedžerskom veku?
To vám teraz neviem povedať. Určite by sa nám však hodil aj nejaký skúsený hrotový futbalista. 

O týždeň privítate rozbehnuté Zlaté Moravce, ktoré vám vo Fortuna lige príliš nesedeli. Azda je čas takmer po roku potešiť aj fanúšikov doma v Michalovciach...
Veríme tomu, chceme zabodovať a spraviť našim priaznivcom radosť po predchádzajúcom zbabranom zápase s Prešovom na našom vynovenom ihrisku.