Róbert Jež: Kostra mužstva je zdravá a pripravená na najvyššiu súťaž

Róbert Jež: Kostra mužstva je zdravá a pripravená na najvyššiu súťaž

Nováčik z Pohronia začal prípravu, posilami zatiaľ Michal Klec a Marko Drobnjak.

Nováčik Fortuna ligy FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa začal v stredu popoludní na štadióne v Žiari nad Hronom letnú prípravu na novú sezónu. Trénerská dvojica Milan Nemec, Rastislav Urgela privítala na úvodnom zraze dvadsať hráčov, ku ktorým sa pridalo aj niekoľko dorastencov. Novicmi v tíme sú brankár Marko Drobnjak z Podbrezovej a stredopoliar Michal Klec, ktorý prišiel do mužstva ako kmeňový hráč Žiliny.

Pohronie sa rozlúčilo s piatimi futbalistami - Repiským, Antošíkom, Košudom, Pidruchnyim a Voškom. "Gro hráčov zostalo z minulej sezóny. Všetci sa teda poznáme a vieme, čo môžeme od seba očakávať. Toto mužstvo má charakter, verí, že môže dosiahnuť výsledky. Hráči sú ochotní na sebe pracovať, poctivo trénovať i hrať, čo sa ukázalo v uplynulej sezóne. Základ je tu veľmi dobrý," povedal tréner Milan Nemec, jeho kolega Rastislav Urgela na margo posíl dodal: „Hľadali sme posilnenie na brankársky post, aby mali Jenčo s Packom konkurenciu. Myslím si, že Marko Drobnjak z Podbrezovej bude dýchať na krk i jednotke Tomášovi Jenčovi, aby podával ešte lepšie výkony. Druhou posilou je Michal Klec, ktorého sme mali vyhliadnutého už dlhší čas. Myslíme si, že bude vhodnou alternatívou k Lukášovi Pellegrinimu a konkurenciou do stredu poľa. Pozeráme sa ešte po jednom stopérovi, ktorý by vytvoril konkurenciu v zadných radoch a hľadáme i krídelníkov. Niektorých už máme predbežne dohodnutých, ale musíme ich prestup dotiahnuť administratívne z ich materských klubov."

Pohronie sa posilnilo aj funkcionársky. Novým športovým riaditeľom sa stal bývalý slovenský reprezentant Róbert Jež, ktorý pre TASR povedal: „Novú funkciu beriem ako výzvu. Je to pre mňa niečo nové. Idem sa i ja učiť, ale samozrejme, niečo som už odohral, takže som pripravený pomôcť a poradiť hráčom. Komunikovať budem hlavne s trénermi. Čo sa týka kádra, veľa zmien sa neudeje, pretože si myslíme, že hráči, ktorí vybojovali Fortuna ligu, si ju aj zaslúžia hrať. Kostra mužstva je zdravá a pripravená na najvyššiu súťaž. Hľadáme však ešte vhodné typy do krídelných priestorov a útočníka, možno sa pozrieme i do zahraničia. Nechcem však predbiehať."

Pohronie počas piatich týždňov prípravy odohrá päť prípravných zápasov. Sily si zmeria s druholigistami Podbrezovou, Dubnicou, ďalej zavíta do Česka, kde jeho súperom bude Karviná, v Maďarsku sa stretne s Butafókom a generálkou na Fortuna ligu bude jediný domáci duel na štadióne v Žiari nad Hronom 13. júla o 20.00 s Duklou Banská Bystrica.

Nováčikom v najvyššej súťaži už nebude skúsený obranca Lukáš Tesák. „Teším sa už na prípravu. Bol som mesiac a pol zranený, chýbali mi tréningy. Neviem sa ich už dočkať. Dúfam, že budem zdravotne v poriadku a poctivo makať. Som rád, že kostra mužstva zostala pohromade. Vzhľadom na počet bodov, ktorý sme nazbierali v druhej lige, je kvalita mužstva značná. Uvidíme, čo prinesie príprava a samotná liga. Chceme všetkým ukázať, že do najvyššej súťaže patríme," vyhlásil bývalý slovenský reprezentant.

    

Súčasný káder FK Pohronie:

brankári: Jenčo, Packo, Drobnjak

obrancovia: Hatok, Nosko, P. Jacko, M. Jacko, Tesák, Župa

stredopoliari: Pellegrini, Dzurík, Sedláček, Hrnčár, Blahút, Višič, Klec

útočníci: Kondrlík, Vondryska, Abrahám

     

Program prípravných zápasov FK Pohronie:

21. júna: Podbrezová – Pohronie
29. júna: Dubnica – Pohronie
6. júla: Karviná – Pohronie
10. júla Butafók – Pohronie
13. júla: Pohronie - Banská Bystrica