Napriek gólu i asistencii len čiastočne spokojný

Napriek gólu i asistencii len čiastočne spokojný

Ružomberčanov ťahali za víťazstvom v Podbrezovej bývalí hráči železiarov.

MFK Ružomberok ovládol piatkový zápas 5. kola Fortuna ligy v Podbrezovej. Zverenci Norberta Hrnčára vyhrali na Horehroní 3:1 po dominantnom výkone a atraktívnom hernom prejave. Víťazstvo hostí režírovali bývalí hráči železiarov Peter Gal Andrezly a Štefan Gerec.

Podbrezová chcela v Zelpo Aréne vrátiť Liptákom požičané z 32. kola minulého ročníka, keď im v priamom súboji o pohárovú Európu podľahla 0:1 gólom Erika Daniela zo záveru zápasu. Tento raz Ružomberčania až takú drámu nepripustili. V 21. min sa ujali vedenia po nacvičenom signále po rohu, ktorý strelou z vnútra šestnástky úspešne zakončil Štefan Gerec. "Do Podbrezovej sme cestovali s víťaznými ambíciami. Vedeli sme, že súper má svoju hru založenú na osobných súbojoch a agresivite, v tom sme sa mu snažili vyrovnať. Nechceli sme domácich nechávať rozohrávať, naopak, chceli sme na nich od úvodu stretnutia vybehnúť, čo sa nám, podarilo a robilo im to dosť veľký problém," povedal po zápase 24-ročný útočník MFK.

Ružomberskému odchovanecovi, ktorý v Podbrezovej hosťoval na jeseň 2013 i v roku 2014, v piatok večer futbal mimoriadne chutil. Nielen že strelil otvárací gól stretnutia, na ktorý nadviazal v 57. min zásahom na 2:0 aktívne hrajúci Peter Gal Andrezly. V 62. min sa práve na Gerecovi vyfauloval domáci stopér Ján Krivák a korunu svojmu výkonu nasadil hosťujúci útočník v 81. min, keď prihral Daliborovi Takáčovi na premiérový gól vo Fortuna lige. "S mojím výkonom som len čiastočne spokojný. Zo strelenému gólu mám veľkú radosť, ale hlavné je to, že sme získali cenné tri body. Tréner Hrnčár nám pred stretnutím prízvukoval, aby sme zachytávali súperovu rozohrávku, vyhrávali osobné súboje a nebáli sa kombinovať na súperovej polovici. Verím, že sme naplnili jeho plány," pokračoval Štefan Gerec.

V Zelpo Aréne to bolo aj o návrate ďalších bývalých hráčov klubu na podbrezovský trávnik. Pozornosť pútal najmä Matej Kochan, ktorý tam strávil 17 rokov a do Ružomberka prestúpil pred začiatkom aktuálnej sezóny Fortuna ligy. Podbrezovskú minulosť majú aj Peter Gal Andrezly, Dominik Kunca, Mário Almaský a spomínaný Štefan Gerec. Ružomberčania aj vďaka nim po remíze v Dunajskej Strede a domácej prehre s Trnavou zabrali opäť naplno a po náročnom období spestrenom zápasmi Európskej ligy si v tabuľke našej ligy držia kontakt s vedúcimi mužstvami. "Myslím si, že sme veľmi dobre reagovali na zhustený zápasový program, konečne sme si mohli vyskúšať anglické týždne. Som presvedčený, že naše účinkovanie v Európskej lige prekvapilo všetkých, a priznávam, že tak trochu sme prekvapili aj sami seba. Aj keď sme prehrali v dvojzápase s Evertonom, ako mužstvo sme ukázali svoju silu a odohrali sme s klubom z Premier League celkom vyrovnanú partiu. Určite sme nazbierali veľa skúseností a tie by sme chceli zúročiť vo Fortuna lige. Spravíme všetko pre to, aby sme si Európsku ligu mohli zahrať o rok znova," zakončil Štefan Gerec.