V stredu pri Dunaji finále Futbalu v meste

V stredu pri Dunaji finále Futbalu v meste

Námestie pred bratislavským obchodným centrom Eurovea v stredu 5. júna ožije futbalom. Stretnú sa tu najlepšie tímy z celého Slovenska vo finálovom turnaji Futbalu v meste, k oslave futbalu prispeje aj bohatý sprievodný program.

Predpoludním sa budú hrať zápasy detského turnaja, popoludní je na programe turnaj dospelých. Pred Euroveou to však nebude len o súbojoch na ihriskách, futbalom bude žiť celé námestie. "Bude to pravá oslava futbalu ako najpopulárnejšieho športu, ktorý nepozná hranice a bariéry. Máme pripravených veľa atrakcií pre malých i veľkých fanúšikov," hovorí za organizátora výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

   

O finále Futbalu v meste

Dvanásť zastávok po celom Slovensku, 12 najlepších detských tímov, 12+4 najlepších tímov dospelých. Cieľ cesty je pri Dunaji, kde sa vo finále predstavia najlepší z najlepších v street futbale. Okrem toho svoje zábavné zóny ponúknu partneri projektu – Orange Sport či Fortuna, ktorá tu bude s celodennou aktivitou "Superstrelec" i zaujímavou súťažou "Druhá šanca 20-tisícového strelca". Jej víťaz získa rozprávkovú prémiu 20 000 eur. Nebudú chýbať freestylové vystúpenia Hands Up Crew a Lucie Kevickej. Tí, ktorí majú radi futbal aj v iných formách, si ho môžu zahrať v stolnej podobe či na hernej konzole. "Bude to vrchol sezóny. Aj toto finále podčiarkuje hlavnú myšlienku Futbalu v meste. Chceme priblížiť futbal verejnosti, vytiahnuť ho zo štadiónov a priniesť ho bližšie k fanúšikom. Preto sme teraz v širšom centre Bratislavy na nábreží Dunaja, preto sme boli počas roka na ďalších netradičných miestach, všade tam, kde sa hrá naša Fortuna liga," doplnil Michal Mertinyák.

   

Futbalové osobnosti aj autogramiáda Stana Lobotku

Okrem turnajov, v ktorých pôjde o body a celkové víťazstvo sa na finálovom podujatí Futbalu v meste predstavia aj niekdajší špičkoví futbalisti ako Róbert Vittek, Samuel Slovák či Jozef Kožlej. Svoj tím nabitý hviezdami zostavil prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. Do mužstva sa mu síce nepodarilo získať hlavného ambasádora projektu Stana Lobotku, no slovenský reprezentant prisľúbil účasť a o 14:00 sa stretne s fanúšikmi na autogramiáde. Na podujatí sa predstaví i jedna krásna futbalová myšlienka. Súčasťou Futbalu v meste bude aj unifikovaný futbal. Jeho podstatou je, že v jednom tíme spolu hrajú zdraví futbalisti a športovci s mentálnym hendikepom.

      

Harmonogram finálového podujatia Futbalu v meste (5. jún 2019, Eurovea, Bratislava)

10:00 - 14:00 - Detský turnaj Futbal v meste (v rámci projektu Dajme spolu gól, partner SFZ)

14:00 - autogramiáda Stanislava Lobotku

15:00 - 17:00 - skupinová fáza turnaja dospelých

17:00 – 18:00 - turnaj partnerov a futbalových osobností

17:00 - 18:00 - 20-tisícový strelec Druhá šanca

18:00 – 18:30 - turnaj partnerov, finálová fáza

18:30 - 19:00 - finálová fáza turnaja dospelých

   

Sprievodný program finále Futbalu v meste

20-TISÍCOVÝ STRELEC DRUHÁ ŠANCA - obľúbená polčasová súťaž, ktorá vypĺňala prestávky zápasov Fortuna ligy, prinesie druhú šancu pre všetkých účastníkov, ktorí to počas roka skúsili, no nepodarilo sa im vykopať si prémiu vo výške 20 000 eur. O túto rozprávkovú sumu sa môžu pobiť ešte raz.

FORTUNA SUPERSTRELEC - atraktívna súťaž v kopaní jedenástok na brankára Mr. Zera od Fortuny. Každá premenená penalta znamená kredit od stávkovej spoločnosti Fortuna. Súťaž prebieha celý deň a je určená pre súťažiacich starších ako 18 rokov.

FIFA 2019 od Playstation - zóna Playstation ponúkne turnaj resp. zápasy v najnovšej hre FIFA 2019. Zvoľte si tím, vyberte súpera a zahrajte si futbal na hernej konzole.

ORANGE KARAVAN ZÓNA - zóna od partnera podujatia ORANGE SLOVENSKO ponúkne oddych pre všetkých futbalových fanúšikov spojený so sledovaním TV či hraním na hernej konzole. Na ľudí čaká i koleso šťastia.

FREESTYLE ZÓNA S LUCIOU KEVICKOU - nie je ženy na Slovensku, ktorá dokáže s loptou to, čo ona. Lucia Kevická je majsterkou Európy vo futbalovom freestyle a ponúkne svoju freestyle školu pre deti aj na tomto podujatí. Okrem toho ukáže svoje najlepšie kúsky.

TURNAJ V STOLNOM FUTBALE - Foosballová únia prináša turnaj v stolnom futbale pre amatérskych hráčov a všetkých, ktorí si radi zahrajú tento šport.

HANDS UP CREW - S loptou vedia neuveriteľné kúsky. Zdá sa, že Peťo, Maťo a Marko sa s loptou už narodili. Každopádne, bez nej si nevedia predstaviť svoj život. Freestylisti, známi zo šou Československo má talent, sú absolútne slovenské špičky vo futbalovom freestyle a publikum dostávajú do varu. 

MASKOT GÓLIK - Detský turnaj Futbalu v meste sa uskutočňuje v rámci projektu Dajme spolu gól, ktorý zastrešuje Slovenský futbalový zväz. Tento projekt reprezentuje maskot Gólik, ktorý bude prítomný aj na finále Futbalu v meste.

FOTOKÚTIK OD FUTBALTOUR - odfoťte sa na podujatí a získajte pekný suvenír v podobe fotky od partnera Futbaltour.sk.