Trnava o superpohár 6. júla v Prahe

Trnava o superpohár 6. júla v Prahe

Spartak sa v letnej príprave stretne s českými a slovenskými súpermi.

Futbalisti Spartaka Trnava absolvujú v letnej príprave, ktorú odštartujú 10. júna, šesť prípravných stretnutí. Fortuna ligu 2019/20 začnú doma proti Seredi a jeseň ukončia v Michalovciach.

Spartakovci majú za sebou úspešný ročník, v ktorom dokázali nadviazať na majstrovský titul po 45 rokoch už v jesennej časti, keď sa prebojovali do skupiny Európskej ligy. V nej získali proti Anderlechtu, Dinamu Záhreb a Fenerbahce sedem bodov, historicky najviac spomedzi slovenských zástupcov. Na jar sa "andeli" radovali z triumfu v Slovnaft Cupe, túto trofej získali po dlhých 21 rokoch.

Ako informoval klubový web, prípravu na novú sezónu odštartujú v pondelok 10. júna, o päť dní neskôr vycestujú na úvodný prípravný duel do Zlína. V ďalšom priebehu si trnavskí priaznivci môžu svoje mužstvo pozrieť v akcii v Červeníku, kde Spartak odohrá tri stretnutia. Postupne si zmeria sily s Komárnom, Petržalkou a Skalicou. Na konci mesiaca zamieria zverenci Michala Ščasného do Olomouca. Júl bude z pohľadu zaujímavých súbojov nabitý, ten prvý sa odohrá 6. júla v Prahe proti Slavii. Víťazi MOL Cupu a Slovnaft Cupu sa stretnú v boji o Československý superpohár.

Vďaka víťazstvu v Slovenskom pohári získal Spartak právo štartu v kvalifikácii Európskej ligy. Začne ju v prvom kole, ktoré je na programe 11. a 18. júla.

   

Program letnej prípravy Spartaka Trnava:

10. júna – začiatok letnej prípravy na Štadióne Antona Malatinského
15. júna: FC Fastav Zlín – Spartak (Zlín, 15.00 h)
18. júna: Spartak – KFC Komárno (Červeník, 17.00 h)
22. júna: Spartak – FC Petržalka (Červeník, 17.00 h)
26. júna: Spartak – MFK Skalica (Červeník, 17.00 h)
29. júna: Sigma Olomouc – Spartak (Olomouc, 15.00 h)
6. júla: Československý superpohár: Slavia Praha – Spartak (Praha)
11. júla: prvý zápas 1. kola kvalifikácie Európskej ligy
18. júla: odveta 1. kola kvalifikácie Európskej ligy
21. júla: 1. kolo Fortuna ligy 2019/20