Na jednej strane krotenie eufórie, na druhej posledná šanca

Na jednej strane krotenie eufórie, na druhej posledná šanca

Prvý barážový zápas zvládli oveľa lepšie hráči Popradu, ktorí nad Trenčínom vyhrali 2:0 a majú na dosah historický postup do Fortuna ligy.

Pádu trenčianskeho mužstva sprvoti nik neveril, lenže záver jesene a prakticky aj celá jar v podaní AS sa niesla v znamení neuspokojivých výkonov. Bludný kruh sa dvojnásobnému majstrovi Slovenska nepodarilo prelomiť ani v utorkovom barážovom zápase. To však už bije hodina dvanásta, v prvom z dvoch duelov totiž Trenčania prehrali s druhým tímom druhej ligy Popradom na jeho trávniku po ďalšom bezduchom výkone 0:2. „Súper bol agresívnejší, viac chcel, bojoval. Nám tieto atribúty chýbali a takéto zápasy sú práve o nich. Pokiaľ nezmeníme prístup, tak odvetu nezvládneme a vypadneme. Teraz už musíme ísť do rizika a uvidíme, ako to vypáli. Verím, že sa ešte dáme dokopy a zabojujeme,“ povedal po bolestivej prehre kapitán AS Peter Kleščík.

Na trápenie spoluhráčov v poli sa spomedzi žrdí bezmocne prizeral brankár Igor Šemrinec, ktorého v úvode zápasu po štandardke zblízka prepálil Adam Pajer a v druhom polčase z hranice šestnástky presne mierenou strelou Stanislav Šesták. „Domáci vyhrali zaslúžene, mohli sme odísť aj s vyššou prehrou. Ak budeme takto pokračovať aj v odvete, vypadneme. Je to posledná šanca, ale to si hovoríme už od marca a v sobotu už bude naozaj posledná. Musíme pre Trenčín zachrániť ligu, ale ak to bude takýto výkon, bohužiaľ, vypadneme,“ povedal pre futbalnet.tv sklamaný Šemrinec už aj na margo sobotňajšej odvety v Žiline.

Hviezdou domáceho mužstva bol opäť exreprezentant Šesták, hoci uznanie si za svoj výkon zaslúžia všetci Podtatranci. „Zažil som tu v Poprade naozaj veľa krásnych zápasov, ale tento bol jeden z najväčších, skutočne sa o niečo hralo a my sme to zvládli. Stále sme však len v polovici cesty,“ vyhlásil autor devätnástich gólov v aktuálnej sezóne. Duel napokon nedohral, tréner Marek Petruš ho v 69. minúte za obrovských ovácií publika vystriedal. Ako je známe, Šesták ohlásil ukončenie aktívnej kariéry a barážová odveta môže byť jeho posledným zápasom. „Ak to bol môj posledný domáci zápas v kariére, tak bolo striedanie aj potlesk fanúšikov krásnym gestom. Užil som si to a vychutnal naplno. Verím však, že ešte aspoň jeden symbolický štart pred týmto publikom pridám, no jedine, keď postúpime do Fortuna ligy!“

V Poprade vládne veľká eufória. Tréner Marek Petruš ju však krotí a pred odvetou musí svoj tím pripraviť nielen futbalovo, ale aj po psychickej stránke: „Jednu bitku sme vyhrali, ale ešte nie vojnu. Sme len v polovici. Hráči odviedli maximum a odmenou im bol nekončiaci potlesk z tribún. Teraz sa musíme plne koncentrovať na sobotu, verím, že budeme ešte lepší ako sme boli dnes!“