V Trnave slávne derby, DAC sa teší na majstra

V Trnave slávne derby, DAC sa teší na majstra

Pozvánka na zápasy 5. kola Fortuna ligy.

Podbrezová – Ružomberok (piatok, 18.30)
Železiari si akiste pamätajú, ako im Ružomberok v hodine dvanástej vyfúkol pohárovú miestenku v závere minulej sezóny a dostal sa tak až k dvojzápasu s Evertonom. Kým Ruža kvitne a prežíva jedno z najkrajších období, Podbrezová sa trápi. Vo Fortuna lige sú však na tom obaja aktéri so štyrmi bodmi rovnako, keďže Liptáci postrácali body aj pod vplyvom nabitého kalendára v Európskej lige. Vo vzájomnom zápase si obaja súperi na druhého právom veria a ťažko hľadať favorita.

Trnava – Slovan (sobota, 18.30)
Najväčší šláger v histórii slovenského ligového futbalu napíše prvú tohtosezónnu kapitolu. Trnavčania sú po famóznom štarte do sezóny zatiaľ stopercentní a vedú tabuľku Fortuna ligy. Slovan ešte neprehral, s dvoma remízami je však až na treťom mieste. Na Štadióne Antona Malatinského očakávame najvyššiu návštevu doterajšieho priebehu súťažného ročníka a veríme, že aj skvelú futbalovú atmosféru v derby dvoch nezmieriteľných rivalov. Bude to aj súboj najlepšieho ligového strelca Jakuba Mareša proti stále mladučkému brankárovi Spartaka Martinovi Vantrubovi. Aj Dominik Greif v drese Slovana však ešte iba naberá prvé ligové ostrohy, hoci oproti svojmu náprotivkovi je nepomerne skúsenejší. Podržia mladíci svoje tímy v najsledovanejšom dueli tohto kola?

Senica – Nitra (sobota, 19.00)
Možno ani sami Nitrania nečakali, že už v piatom kole nováčikovskej sezóny pocestujú na ihrisko súpera ako favorit. Pravda je však taká, že kým tím trénera Ivana Galáda nepozná premožiteľa a dokonca ešte neinkasoval, domáca Senica je na dne. V štyroch zápasoch uhrala jeden bod a inkasovala strašidelných štrnásť gólov. Záhoráci dúfajú, že sa proti Nitre uchytia, v laufe je však jednoznačne hosťujúci tím.

Trenčín – Michalovce (sobota, 19.00)
Ani Zemplínčanom úvod sezóny nevyšiel a zvlášť po domácej prehre s Prešovom musia byť ostražití, aby ich Senica neodsunula na samé dno tabuľky. S jedným získaným bodom nebudia Michalovce pred duelom v Trenčíne prílišný rešpekt. Domáci sa tiež trochu trápia, určite čakali viac ako štyri body v štyroch dueloch, ale v sobotu budú jasným favoritom. Tréner Martin Ševela dal ráznymi krokmi (posadením opôr na lavičku) najavo, že nebojujúci hráči v tíme miesto nemajú. Môžeme preto očakávať, že proti Michalovčanom vydajú Trenčania zo seba všetko.

Zlaté Moravce – Prešov (sobota, 19.00)
Prešov vyhral oba zápasy na ihriskách súperov a trúfa si aj do tretice. Trojgólovým Rolandom Černákom ťahaný Tatran je zatiaľ v hornej polovici tabuľky a proti Michalovciam (1:0) si prvýkrát udržal čisté konto. ViOn však takisto má formu, rovnako je „hore“ a má šesť bodov, presne ako jeho sobotňajší súper. V otvorenom zápase sa stretnú dve z doterajších pozitívnych prekvapení súťaže, papierovo väčšie šance na víťazstvo však má skúsenejší domáci tím.

Dunajská Streda – Žilina (nedeľa, 18.30)
Veľký šláger uvidíme aj v nedeľňajšej dohrávke, v MOL Aréne sa predstaví prebudená Žilina. Každý vie, aká je sila Dunajskostredčanov v domácom prostredí a ak k tomu prirátame fakt, že hrajú s obhajcom titulu, očakávame obojstranne atraktívny zápas. Žilina minulý víkend nadelila Senici sedem gólov a rovnaký darček odovzdala aj v pohárovom dueli piatoligovej Dobrej Nive. DAC počas uplynulého víkendu remizoval 1:1 na horúcej pôde Slovana vďaka druhému tohtosezónnemu gólu Erika Pačindu. V lige Dunajská Streda „doma“ naposledy prehrala v októbri minulého roka a bolo to práve v zápase proti Žiline, vysoko 0:6. Tento duel sa však hral v Senci a po ňom už DAC vo vlastnej aréne ligového premožiteľa nenašiel.


Šláger kola: Trnava – Slovan
Už roky je to tak a ešte roky bude. Keď hrá Trnava proti Slovanu, je to šláger kola nehľadiac na obsadenia ostatných zápasov. Zvláštny náboj blížiacemu sa derby však pridáva aj fakt, že hrá prvý s tretím, a teda dva tímy v dobrej forme.

Otázka kola: Vyplieni Žilina MOL Arénu?
Po hroznom začiatku sezóny sa futbalisti Žiliny prebrali a zničili Senicu 7:1. V Dunajskej Strede však na nich čaká súper z celkom iného súdka. Potvrdí majster stúpajúcu formu proti štvrtému tímu tabuľky v jeho nedobytnej pevnosti?

Očakávanie kola: Skórujú Zemplínčania?
Michalovce štyri zápasy po sebe nedali gól a prežívajú nepríjemné strelecké suchoty. Už by bolo načase, aby sa ich ofenzívni hráči chytili a v piatom dueli sezóny konečne napli sieť súpera. Podarí sa im to v Trenčíne?