Gól nedostal, trofej áno

Gól nedostal, trofej áno

Hráčom mesiaca apríl vo Fortuna lige je Martin Jedlička.

Čo viac môže spraviť brankár pre úspech svojho mužstva ako nepustiť za svoj chrbát žiadnu strelu... Martinovi Jedličkovi sa to podarilo vo všetkých štyroch aprílových zápasoch a mal tak obrovskú zásluhu na tom, že Dunajská Streda v tomto mesiaci nazbierala plný počet bodov a spravila významný krok k historickému druhému miestu v našej lige.

Dvadsaťjedenročný český brankár svoje výkony zúročil v ankete Hráč mesiaca, v ktorej nadviazal na predchádzajúci triumf svojho kolegu z Michaloviec Matúša Kiru. Jedlička vyhral hlasovanie odbornej poroty aj fanúšikov. „Nenápadný. Tak som ja vnímal jednotku v bráne DAC. Napriek tomu jeho osobné aj tímové štatistiky hovoria jasnou rečou. Je spoľahlivý vie vytiahnuť extra zákrok a hlavne zlepšuje sa. A aj tam môžeme hľadať zlepšovanie celého tímu,“ povedal na adresu Hráča mesiaca apríl jeden z členov odbornej poroty Martin Poljovka.

Martin Jedlička v oboch častiach ankety nazbieral o tri body viac ako stredopoliar Slovana Bratislava Marin Ljubičič, ktorý si tak vylepšil tretie miesto spred mesiaca. Na tretej priečke tentokrát skončili ďalší slovanista Moha a obranca Podbrezovej Matej Oravec, obaja získali po 13 bodov.

  

Hráč mesiaca Fortuna ligy – apríl 2019

1.Martin Jedlička (Dun. Streda)30 bodov (3x I. miesto*, 1x II., 1x III. + 11 bodov od fanúšikov)
2.Marin Ljubičič (Slovan)24 (2x I., 2x II. + 8 b)
3.Moha (Slovan)13 (3x II. + 4 b)
Matej Oravec (Podbrezová)13 (1x I., 1x III. + 7 b)
5.Kristopher Vida (Dun. Streda)11 (1x III. + 10 b)

* hlasovanie odbornej poroty

  

Partnerom ankety Hráč mesiaca je Azinc od S&D Pharma SK.