Slovan proti Seredi aj s Vittekom

Slovan proti Seredi aj s Vittekom

Majstrovské oslavy na Tehelnom poli budú aj v duchu rozlúčky s Róbertom Vittekom.

Bývalý slovenský reprezentant Róbert Vittek sa opäť predstaví v drese Slovana Bratislava. Stane sa tak v poslednom zápase majstrovskej sezóny 2018/19 proti Seredi v piatok 24. mája o 19.00 h na Tehelnom poli. Slovan sa chce takto poďakovať svojmu odchovancovi za všetko, čo preň počas kariéry odviedol. "Róbert Vittek patrí medzi veľké osobnosti klubu a zaslúži si dôstojný rozlúčkový zápas v drese Slovana, aby sme mu mohli poďakovať za všetko, čo pre nás urobil. Snažili sme sa nájsť čo najvhodnejšiu formu a načasovanie tohto zápasu. Nechceli sme zvoliť formu nejakého exhibičného duelu, pretože si myslíme, že Robo si zaslúži niečo viac. Dohodli sme sa, že zasiahne do posledného zápasu sezóny, v ktorom sa z pozície hráča oficiálne rozlúči so Slovanom Bratislava. Fanúšikovia ho ešte raz uvidia v zápasovom nasadení a bude mať šancu zaokrúhliť počet svojich gólov v Slovane na sto, keďže k tejto méte mu chýba jediný presný zásah. Symbolicky spolu s oslavami titulu sa v pozícii hráča rozlúčime aj s Robom, ktorý bude teda tiež súčasťou majstrovského tímu a zdvihne nad hlavu víťaznú trofej. Verím, že naši priaznivci opäť zaplnia Tehelné pole a pri príležitosti majstrovských osláv i rozlúčkového zápasu Róberta Vitteka vytvoria podobne výbornú atmosféru ako na predchádzajúcich domácich dueloch,“ vyhlásil pre klubový web generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Tridsaťsedemročný Vittek získal so Slovanom v sezóne 2013/14 majstrovský titul a prispel k zisku dvoch Slovenských pohárov (2017, 2018). Patrí k najväčším osobnostiam klubu v novodobej histórii. Pred zápasom so Sereďou absolvuje s mužstvom niekoľko tréningových jednotiek. "V prvom rade si vážim a ďakujem, že klub prišiel s touto myšlienkou. Splní sa mi jeden zo snov, ktorým bolo ešte raz si zahrať na Tehelnom poli. Veľmi som túžil predstaviť sa ešte raz v pozícii hráča pred našimi fanúšikmi. Som nesmierne rád, že tá chvíľa nastane v poslednom zápase sezóny, v ktorom zároveň oslávime majstrovský titul. Verím, že si to užijem spoločne s ľuďmi, ktorí ma počas celej kariéry podporovali a taktiež s fanúšikmi. Nad stovkou gólov za Slovan veľmi nerozmýšľam. Ak sa mi podarí dať gól, tak budem len rád, ale myšlienka tohto zápasu je o niečom úplne inom. V prvom rade sa chcem rozlúčiť s priaznivcami na Tehelnom poli a taktiež so Slovanom. Veľmi sa už teším," povedal autor štyroch gólov na MS 2010 v JAR.

Róbert Vittek je rodený Bratislavčan, za Slovan hral už od prípraviek. Svoj premiérový ligový gól strelil na jar 2000 pri víťazstve 3:0 nad Trnavou. V mladom veku okamžite ukazoval svoj potenciál, v sezóne 2000/01 dal v našej lige 10 gólov, o rok neskôr 14 gólov a v sezóne 2002/03 19 gólov. V roku 2003 prestúpil do nemeckého Norimbergu, kde spoločne s ďalším Slovákom Marekom Mintálom potiahli tím do prvej Bundesligy. Skvelý mal ročník 2005/06, keď bol so 16 gólmi piatym najlepším strelcom Bundesligy. Vynikajúce výkony mu v roku 2006 vyniesli ocenenie Futbalista roka a v roku 2007 s Norimbergom získal Nemecký pohár. Jeho kariéra pokračovala vo francúzskom Lille, odkiaľ v roku 2010 odišiel do Turecka, kde hral za Ankaragücü, Trabzonspor a Istanbul BBSK. Do Slovana sa prvý raz vrátil v roku 2013 a dvanástimi gólmi okamžite prispel k zisku svojho prvého titulu s materským klubom. V tejto fáze mu kariéru komplikovali zdravotné ťažkosti, napriek tomu ešte predviedol niekoľko nezabudnuteľných okamihov. V play-off Ligy majstrov 2014/15 v domácom zápase s BATE Borisov vyrovnal na 1:1, o rok neskôr dosiahol v kvalifikácii Európskej ligy hetrik v súbojoch s Krasnodarom aj UC Dublin. Do Slovana sa opäť vrátil vo februári 2017, s klubom získal ešte dva Slovenské poháre (2017, 2018). V belasom drese má na konte 71 ligových gólov, 19 gólov strelil v Slovenskom pohári a 9 v európskych pohárových súťažiach. K symbolickej stovke mu tak chýba jediný presný zásah. Za Slovensko odohral 82 zápasov, v ktorých dal 23 gólov, čo doteraz nikto neprekonal. Zažiaril na MS 2010 v Južnej Afrike, kde sa postaral o štyri z piatich gólov slovenského tímu a výrazne prispel k postupu do osemfinále. V celkovom poradí kanonierov bol na delenej druhej priečke v spoločnosti hráčov ako Miroslav Klose či Gonzalo Higuain.