Opäť naháňa Semeníka

Opäť naháňa Semeníka

Andraž Šporar premiérovým hetrikom na novom Tehelnom poli oživil svoje šance na minimálne vyrovnanie gólového rekordu našej ligy.

Už dlhšie sa nehovorí o tom, kto bude na Slovensku vo vrcholiacom ročníku Fortuna ligy kráľom strelcov. Andraž Šporar rozptýlil pochybnosti dávno a musel by sa stať obovský futbalový zázrak, aby tomu tak nebolo. Slovinský útočník v službách Slovana Bratislava nastrieľal 26 gólov a momentálne druhý najlepší strelec našej ligy, Šporarov spoluhráč Moha, ich má o 14 menej.

Ostáva vyriešiť už len jeden rébus. Prekoná Šporar 23 rokov starý slovenský rekord v počte nastrieľaných gólov za jednu sezónu? Jeho autorom je Róbert Semeník, ktorý v sezóne 1995/96 v drese 1. FC Košice skóroval 29-krát. "Nechcem veľmi rozprávať o rekorde. Keď som o ňom začal hovoriť, prestal som dávať góly. Preto radšej nepoviem nič," reaguje Andraž Šporar na túto tému. Už sa zdalo, že 29-gólová méta bude pre slovinského kanoniera nedostihnuteľná po tom, ako v Dunajskej Strede i v Ružomberku vyšiel strelecky naprázdno. Po sobotňajšom zápase na Tehelnom poli je všetko inak. Slovan v ňom pokoril Žilinu tenisovo 6:2 a Šporar dal svoj tretí hetrik v profesionálnej kariére, premiérový na Slovensku a vôbec prvý na novom Tehelnom poli. "Po druhom góle som si povedal, že ešte jedna šanca príde a môžem sa tak stať prvým futbalistom, ktorý na novom Tehelnom poli dá hetrik. Podarilo sa. Je to super pocit. Som hrdý aj na svoje mužstvo, ktoré som v zápase viedol s kapitánskou páskou na ruke. Bol to jeden z najkrajších futbalových momentov, ktoré som kedy zažil," tešil sa Andraž Šporar po stretnutí so Žilinou.

Takto strieľal Šporar hetrik:

  

Do konca aktuálnej sezóny ostávajú ešte dva zápasy. Slovan cestuje najskôr do Michaloviec a potom sa predstaví doma proti Seredi. Dvadsaťpäťročný kanonier tak má ešte 180 minút na strelenie minimálne troch gólov a vyrovnanie rekordu Róberta Semeníka. Či sa mu to podarí, môžeme zatiaľ len tipovať.