O záchranu už len traja

O záchranu už len traja

Trnava, Nitra a Senica už nemôžu skončiť na posledných dvoch miestach, ViOn určite nebude posledný.

Sobotňajšie 8. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy 2018/19 dalo odpovede na niektoré otázky v skupine o udržanie sa. Víťazstvami doma nad Podbrezovou resp. v Nitre získali istotu záchrany Trnava a Senica. Vzhľadom na tieto výsledky, ale aj víťazstvo Zlatých Moraviec nad Trenčínom si môžu definitívne vydýchnuť aj Nitrania. Všetky tri kluby majú dve kolá pred koncom sezóny nedostižný sedembodový náskok pred jedenástym Trenčínom.

Ďalšou istotou po sobotňajších dueloch je, že na poslednom mieste skončí jeden z dvojice Trenčín – Podbrezová. AS má o bod viac ako železiari a ak by o týždeň vo vzájomnom súboji na myjavskom štadióne zvíťazil, stala by sa Podbrezová už pred záverečným kolom istým zostupujúcim. Ak by sa tento zápas skončil remízou, Zlaté Moravce by sa vyhli baráži aj so súčasným ziskom 31 bodov, keďže majú s Trenčínom lepšie vzájomné zápasy (body 6:6, skóre 5:4).

V skupine o titul je veľmi blízko k bronzu po dvoch rokoch, a tým aj účasti v kvalifikácii Európskej ligy, Ružomberok. Ak Liptáci v nasledujúcom kole získajú doma proti Dunajskej Strede aspoň toľko bodov ako Žilina na Pasienkoch proti Seredi, môžu sa tešiť na medzinárodné zápasy už pred záverečným zápasom pod Dubňom. Ak by šošoni nováčika nezdolali, môžu si zverenci Davida Holoubka dovoliť aj luxus v podobe prehry s DAC.