V prvej päťke hráči DAC proti Seničanom

V prvej päťke hráči DAC proti Seničanom

V závere sezóny sa v Hitparáde talentov derú nahor futbalisti Dunajskej Stredy, Senice a Ružomberka.

Päťzápasové víťazné šnúry Dunajskej Stredy a Senice sa premietli aj do postupu ich hráčov v Hitparáde talentov. V prvej päťke rebríčka najlepších mladých futbalistov Fortuna ligy po 7. kole nadstavbovej časti sú len zástupcovia týchto dvoch klubov.

Brankár DAC Martin Jedlička po víťazstve 2:1 v Žiline síce prišiel o sériu bez inkasovaného gólu, ale pohodlne si udržal líderskú pozíciu v Hitparáde talentov. Z tretieho miesta sa na druhé posunul jeho spoluhráč Connor Ronan. Pred Dominikom Greifom dostal v bráne Slovana v zápase v Ružomberku prednosť Michal Šulla, a tak doterajšia dvojka rebríčka spadla až na začiatok tretej desiatky. To isté platí aj pre stopéra Dunajskej Stredy Souleymana Koneho, ktorý pod Dubňom absentoval pre kartový trest. Mužstvo zo Žitného ostrova však má v top 10 ešte ďalších dvoch hráčov – útočníka Marka Divkoviča na štvrtom a stredopoliara Lukáša Čmelíka na deviatom mieste.

O výborných výsledkoch Senice už reč bola. Po dôležitom triumfe 2:0 nad Trnavou sa autor gólovej poistky Záhorákov Eric Ramirez dostal v rebríčku z piatej priečky už na tretiu. Postup z desiatej pozície na piatu zaznamenal obranca Jakub Krč (na fotke vpravo).

Po mimoriadne cennom trojbodovom zisku v súboji so Slovanom si výrazne polepšili aj Ružomberčania. Ich kapitán Dominik Kružliak síce zostal na šiestom mieste, ale za ním je už Matej Čurma (pred týždňom 11.) a prvú desiatku uzatvára Zinedin Mustedanagič (18.). A to ešte majú Liptáci na jedenástej priečke Tihomira Kostadinova (20.) a z 24. pozície na 15. poskočil Dalibor Takáč.

Hráčov Dunajskej Stredy, Senice a Ružomberka dopĺňa v absolútnej špičke rebríčka brankár Podbrezovej Martin Vantruba, ktorý sa drží na ôsmom mieste.

  

Top 25 Hitparády talentov

  

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.