Trikrát trio plus dvaja mladí

Trikrát trio plus dvaja mladí

Rozhodnite, kto bol v našej lige Hráčom mesiaca apríl.

V apríli mali spomedzi fortunaligistov najviac dôvodov na radosť v Dunajskej Strede, Senici a Slovane Bratislava. Futbalisti DAC i Záhoráci vyhrali všetky štyri zápasy, belasí síce práve v Dunajskej Strede prišli o dlhú sériu bez prehry, no už predtým s veľkým predstihom potvrdili zisk majstrovského titulu. Práve tieto tri kluby majú po troch hráčov medzi finalistami ankety Hráč mesiaca apríl. Spomedzi Dunajskostredčanov posunulo oficiálne štatistické hodnotenie do záverečného výberu brankára Martina Jedličku, obrancu Erica Davisa a jedného z lídrov ofenzívy Kristophera Vidu. Seničanov ťahajú za záchranou viacerí hráči, najlepšie čísla dosiahli v apríli stopér Carlos Kay, stredopoliar Marko Tešija a útočník Eric Ramirez. Slovan má vo finále takmer už tradične ofenzívnu dvojicu Moha, Andraž Šporar, ktorá okrem iného režírovala zlatú bodku v Žiline. K nim sa pridal Marin Ljubičič. Skúsenému stredopoliarovi dal svoju divokú kartu Milan Lešický, rovnako ako opore Žiliny Miroslavovi Káčerovi. „Divoké karty dávam dvom typologicky rovnakým hráčom, ktorí sa celosezónne pričinili o úspechy svojich klubov a boli miláčikmi svojich fanúšikov. Vo futbalovom žargóne sa im hovorí aj “kabínoví” hráči, lebo svojimi povahovými vlastnosťami vytvárajú v kolektíve víťaznú náladu v zložitých situáciách v kabíne a hlavne na ihrisku. Tie sa vyskytujú najmä v záveroch ročníka. V Žiline je to Miroslav Káčer, ktorý vo svojich 23 rokoch odohral za sedem sezón 162 ligových zápasov a dal 28 gólov. V hodnotenom období patril medzi najlepších hráčov svojho mužstva. To isté platí aj o Martinovi Ljubičičovi zo Slovana Bratislava i napriek tomu, že v rámci svojho klubu hrá v silnom konkurenčnom prostredí drahých kvalitných hráčov. Bol a je uznávaným vodcom. Aj preto, že patrí k najlepším hráčom prebiehajúceho ligového ročníka,“ myslí si Milan Lešický.

Finálovú jedenástku dopĺňa obranca Podbrezovej Matej Oravec. Jeho aprílové štatistiky len potvrdzujú, že železiarom to v defenzíve funguje veľmi dobre, oveľa väčšie starosti majú smerom dopredu.

Svojho favorita v ankete Hráč mesiaca apríl môžete podporiť na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk/ až do stredy 15. mája. Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.