Prvá zmena lídra v tomto roku

Prvá zmena lídra v tomto roku

Martin Jedlička v priamom súboji zosadil z čela Hitparády talentov Dominika Greifa.

Hrdina Dunajskej Stredy vo víťaznom zápase so Slovanom Martin Jedlička vychytal proti novému majstrovi Slovenska štvrtú nulu v rade a celkovo jedenástu v sezóne. Dostal sa aj do ideálnej zostavy 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy a na základe oficiálnych štatistík získal taký počet bodov, ktorý mu celkom jasne stačil na vystriedanie Dominika Greifa na prvom mieste Hitparády talentov. Brankár belasých išiel do súboja s DAC s náskokom takmer 80 bodov na svojho konkurenta, teraz naňho z druhej priečky stráca viac ako 70 bodov. Jednotka Bratislavčanov bola lídrom rebríčka mladých hráčov našej ligy nepretržite od záverečného jesenného kola, keď na čele nahradila, zhodou okolností tiež po vzájomnom zápase, žilinského stredopoliara Miroslava Káčera.

Za dvojicou brankárov nasleduje dvojica hráčov DAC, ktorá si tiež vymenila poradie spred týždňa. Stredopoliar Connor Ronan predstihol stopéra Souleymana Koneho, ktorý stretnutie so Slovanom nedohral pre vylúčenie.

Z tretej desiatky až na piatu priečku vyskočil Eric Ramirez. Venezuelský útočník Senice sa na triumfe 4:0 nad Trenčínom podieľal gólom aj asistenciou a vo svojom desiatom fortunaligovom zápase sa druhýkrát dostal do zostavy kola.

Ramirez odsunul na šieste miesto kapitána Ružomberka Dominika Kružliaka, za ním nasleduje štvrtý hráč Dunajskej Stredy v top 10 Marko Divkovič. Dvoch futbalistov v absolútnej špičke má naďalej Podbrezová, ale stopéra Jakuba Kiwiora vystriedal na ôsmom mieste brankár Martin Vantruba. Deviatu pozíciu si drží obranca Matej Oravec.

Prvýkrát v sezóne má v elitnej desiatke Hitparády talentov dvoch hráčov Senica. Mužstvo s aktuálne najlepšou formou vo Fortuna lige popri Ramirezovi medzi najlepšími zastupuje desiaty obranca Jakub Krč.

    

Top 25 Hitparády talentov

    

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.