El Maestro: Titul je nereálny

El Maestro: Titul je nereálny

Tréner Spartaka verí v pokračovanie víťaznej série aj po sobotňajšom derby.

Trénera trnavského Spartaka Nestora El Maestra čaká v sobotu premiérové derby najväčších slovenských rivalov. Červeno-čierni privítajú o 18.30 h Slovan Bratislava.      

El Maestro vidí silu súpera predovšetkým v rozpočte. "Bratislava je ekonomicky oveľa silnejšia, Trnava je menšia. Sú to dva odlišné svety. Mám však pocit, že tu je to viac o srdci. Veľa hráčov súpera spĺňa vysoké požiadavky vzhľadom na slovenskú ligu. Do klubu neustále prichádzajú noví, drahí hráči. Tréner Vukomanovič si môže vyberať zo 16 - 17 futbalistov, ktorých individuálna a technická kvalita je veľmi vysoká," povedal v rozhovore pre Trnavský hlas.      

Kouč bílych andelov má k súperovi rešpekt, no podľa jeho slov úvod Fortuna ligy ukázal, že každý môže zdolať každého. "Je to druhý najlepší tím na Slovensku. V predošlej sezóne skončil druhý, nečaká nás nič ľahké. Náš výkon v Ružomberku nám dodáva veľa nádeje a sebadôvery. Súboj by sme mohli zvládnuť."      

Trnava vstúpila do ligy impozantne. Vyhrala štyri úvodné zápasy. "To sa Spartaku nepodarilo viac ako desať rokov. Všetci sa tešíme, ale musíme zostať nohami na zemi, je to len začiatok. Je však dobré, že sa do výsledkov pretavuje kvalitná letná príprava. Chlapci si veria, čo je vždy dobré. Dúfam, že potiahneme sériu čo najdlhšie," pokračoval srbský kouč. Pred sezónou sa vyjadril, že prvé a druhé miesto sú pre Spartak utópiou. "Na tom sa nič nemení. V klube nikto o titule nehovorí, musíme sa zlepšovať krok po kroku. Poskočiť zo šiesteho miesta na prvé je nereálne. Obzvlášť, ak skončíte tridsať bodov za šampiónom. Titul je stále veľmi ďaleko."      

Pred šlágrom nedokáže Nestor El Maestro odhadnúť, ako ho bude prežívať. "Komunikáciu s hráčmi nikdy nenaplánujete dopredu, reagujete na to, čo sa deje. Nemyslím si, že niekoho v kabíne treba pred derby špeciálne motivovať. Ako vždy, v zápasovej príprave sa zameriame na taktické detaily. Nerád hovorím o niektorých zápasoch ako o extra dueloch. Ak sa pozriete na doterajší priebeh Fortuna ligy, vidíte, že každý môže zdolať každého. Ak získame proti Slovanu tri body, nepomôže nám to v tabuľke viac, ako keď tri body získame proti Michalovciam či Podbrezovej," dodal pre Trnavský hlas.