DAC chce zmazať Slovanu nulu, dole ide všetkým o všetko

DAC chce zmazať Slovanu nulu, dole ide všetkým o všetko

Pozvánka na zápasy 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Dunajská Streda – Slovan (sobota, 15:30)
Tentoraz to medzi DAC a Slovanom už nie je boj o titul, ten je dávno rozhodnutý, no zápas dvoch obrovských rivalov má vždy svoje grády a inak to nebude ani v sobotu. Domáci majú na druhom mieste šesťbodový náskok pred Žilinou, body zo stretnutia so Slovanom by boli príjemným bonusom. Pre DAC je určite veľkou motiváciou aj zdolať belasých a znepríjemniť im víkend vôbec prvou prehrou v sezóne.

Michalovce – Žilina (sobota, 17.00)
Sága vzájomných zápasoch Michaloviec a Žiliny po pohárovom semifinále pokračuje aj vo Fortuna lige. Hokejisti Michaloviec postúpili cez Žilinu do najvyššej súťaže, futbalisti to však východniarom vrátili vyradením v Slovnaft Cupe a favoritom budú aj v sobotu. Žilina to už má na ceste za druhým miestom náročné, po troch prehrách si nemôže dovoliť žiadne ďalšie straty. Aj Michalovce trikrát v sérii prehrali, stále sú však na piatom mieste, ktorého udržanie je pre nich dozaista veľmi zaujímavé.

Ružomberok – Sereď (nedeľa, 15.00)
Po senzačnej výhre v Žiline si Seredčania určite opäť veria a znovu nájdené sebavedomie sa pokúsia pretaviť v bodový zisk aj na Liptove. Ružomberok prehral 2:3 na Tehelnom poli, čo však nie je žiadna katastrofa a doma proti nováčikovi bude v pozícii favorita. Ostatný domáci zápas s Michalovcami rozhodol jediným gólom Štefan Gerec, ktorý po odchode Tandira zostal jediným hrotovým útočníkom v mužstve. Presadí sa aj v nedeľu? Alebo skóruje hosťujúci Miloš Lačný po Slovane a Žiline aj do siete svojho tretieho bývalého klubu?

  

Skupina o udržanie sa

Nitra – Podbrezová (piatok, 18.30)
Ako prvý otvorí svoje brány štadión pod Zoborom, v piatok sa futbalisti Nitry pokúsia o prvé víťazstvo v nadstavbovej časti. Súperom im bude Podbrezová a tak, ako to je vo všetkých dueloch, aj tento je vážnym bojom o záchranu. Hoci Nitra má tridsať bodov a päťbodový vankúš pred jedenástou barážovou priečkou, jej forma je veľmi zlá. Rovnako však trpia aj železiari a vzájomný zápas preto môžu obaja považovať za obrovskú šancu konečne bodovať naplno. Kto bude odvážnejší?

Senica – Trenčín (sobota, 17.00)
Seničania sa prebrali a chytili skvelú formu, Trenčín sa preto má čoho obávať. Ak totiž Záhoráci doma uspejú, Trenčanov dostanú pod seba a to už sú zradné vody baráže. Samozrejme, veľa závisí aj od výsledku Podbrezovej, no pre AS je priorita určite uspieť a chytiť v závere sezóny dych, ktorý odvráti katastrofu.

Zlaté Moravce – Trnava (sobota, 17.00)
V súbojoch ViOnu so Spartakom sa neraz zrodili veľké prekvapenia, Zlaté Moravce naposledy uspeli v Trnave 1:0 gólom Práznovského v 87. minúte. Tentokrát si už Trnava prehru nemôže dovoliť, po štyroch zápasoch bez výhry by to bol priveľký luxus a ohrozenie pokojnej pozície na siedmom mieste. ViOn je posledný, na dva tímy pred sebou Senicu a Podbrezovú však stráca iba jediný bod.

  

Šláger kola: DAC – Slovan
Súboj druhého s prvým je veľkým šlágrom víkendu, v ktorom očakávame obojstranne odviazaný a ofenzívny futbal. Mohlo by sa zdať, že majster už nemá čo stratiť, ale opak je pravdou. Kedy ešte bude môcť zažiť sezónu bez jedinej prehry?

Otázka kola: Spamätá sa Žilina?
Na Michalovce to Žilinčania vedia, aktuálne sú však v nepohode, keď vo Fortuna lige získali jediný bod z ostatných štyroch zápasov a trikrát po sebe prehrali. Odpadli tak z tesného boja o druhé miesto s Dunajskou Stredou a majú už iba málo času na návrat. Zabojujú oň víťazstvom v Michalovciach, alebo už budú v podvedomí viac myslieť na stredajšie pohárové finále s Trnavou?

Očakávanie kola: Poriadny boj v spodnej šestke
Iba šesť bodov delí siedmu Trnavu od posledných Zlatých Moraviec a v boji o záchranu sa rozpútava skutočné peklo. Zamotá sa situácia v spodnej šestke tabuľky po tomto víkende ešte viac?