Spoznáme v nedeľu majstra?

Spoznáme v nedeľu majstra?

Pozvánka na zápasy 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Sereď - Dunajská Streda (sobota, 15.00)
Futbalisti Serede v nadstavbovej časti ešte nebodovali, súperi z prvej šestky im dávajú zabrať a inak to nebude ani proti DAC. Dunajská Streda naposledy zdolala Žilinu 1:0, dobehla ju na druhom mieste a teraz chce svojho konkurenta určite aj predbehnúť. Kvalita je jednoznačne na strane hostí, tí však na jar už párkrát dokázali nepríjemne zakopnúť. V základnej časti sa obe vzájomné stretnutia skončili víťazstvom favorita na nulu, aj keď v decembri v Nitre rozhodol jediným gólom až v poslednej minúte netradičný strelec Ľubomír Šatka. Bude to opäť dráma až do konca?

Ružomberok - Michalovce (sobota, 15.30)
Keďže Michalovce zvládli pred dvoma týždňami šesťbodový duel proti Seredi, stále ešte môžu teoreticky pomýšľať na štvrté miesto, čo by bolo absolútnym zbúraním všetkých prognóz. V sobotu sa predstavia v Ružomberku, ktorý je dlhodobo na štvrtej priečke a pred Zemplínčanmi má šesťbodový náskok. Do konca sezóny je stále ďaleko, no trúfame si predpovedať, že ak Liptáci uspejú, svoju pozíciu majú istú. Podarí sa hosťom ešte zamotať tento boj? Ružomberok nastúpi už bez ľavého beka Urdinova, ktorému pre nedodržanie zmluvných podmienok v klube rozviazali kontrakt a chýbať mu bude aj istota medzi žrďami Matúš Macík pre kartový trest.

Žilina - Slovan (nedeľa, 15.00)
Motív Zápasu mesiaca apríl je zrejmý, belasí túžia v obrovskom predstihu osláviť majstrovský titul, Žilina zasa nechce dovoliť, aby sa tak dialo práve na jej štadióne. Po tom, ako žlto-zelení získali v ostatných dvoch zápasoch iba jeden bod, sa na nich dotiahla Dunajská Streda a musia sa sústrediť na tvrdý boj o druhé miesto. Slovan má pred touto dvojicou sedem kôl pred koncom obrovský devätnásťbodový náskok a ak DAC v sobotu nevyhrá nad Sereďou, v Žiline mu na titul stačí aj remíza. Pod Dubňom uvidíme aj súboj skvelých Dominikov, brankári Holec a Greif sú skutočnými oporami a patria medzi najvýraznejšie gólmanské postavy v našej lige.

  

Skupina o udržanie sa

Podbrezová - Trnava (sobota, 17.00)
Poriadnu drámu sľubuje záver sezóny v skupine o udržanie sa, posledné štyri tímy s výnimkou Trnavy a Nitry sú vtlačené na rozdiel štyroch bodov. Trnavčania, ktorí by predsa len nemali mať záchranárske problémy a skôr mieria na siedme miesto, sa predstavia v Podbrezovej. Železiari po úvodnom jarnom víťazstve 3:1 v Nitre už ani raz naplno nebodovali, v ostatných šiestich zápasoch si k trom prehrám pripísali tri remízy a v tabuľke klesajú stále hlbšie. Zastavia pád v domácom zápase proti dosluhujúcemu majstrovi?

Senica - Nitra (sobota, 17.00)
Po víťazstve 3:2 v Myjave nad Trenčínom Seničania výrazne oživili šance na záchranu, lenže darí sa aj Zlatým Moravciam nad nimi, a tak strácajú hneď na trojicu tímov štyri body. Futbalisti Nitry sú napriek šnúre štyroch remíz stále v bezpečí a s 29 bodmi veria, že sezónu dohrajú pokojne, zrejme v boji o siedme miesto s Trnavou. Miernym favoritom by preto mohli byť na Záhorí domáci, ktorým ide o viac a po prvom jarnom víťazstve majú určite chuť na ďalšie.

Trenčín - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
O trenčianskej kríze už bolo povedané azda všetko, ďalší pokus na jej ukončenie má AS proti Zlatým Moravciam. ViOn je pre mužstvo trénera Kohlera nepríjemný súper v najhoršom čase, keďže vyhral tri zápasy v sérii a má výbornú formu. Ak Trenčín opäť neuspeje, môže klesnúť už na jedenástu - barážovú pozíciu, z ktorej sa naopak po dlhočiznom čase majú šancu Zlatomoravčania vyhrabať.

  

Šláger kola: Žilina - Slovan
Ako sme písali vyššie, Slovan môže oslavovať majstrovský titul už pod Dubňom. V súboji druhého s prvým je favoritom, no kto iný by si mal viac veriť na jeho premiérovú porážku, ak nie práve Žilina?

Očakávanie kola: Spoznáme majstra?
Hoci sa zápasu Žiliny so Slovanom venujeme na viacerých miestach, očakávanie 4. kola nadstavbovej časti je celkom jednoznačné. Stanú sa belasí majstrom už šesť kôl pred koncom?

Otázka kola: Padne Trenčín na barážovú priečku?
Pri nielen súčasných, ale už aj dlhodobých výsledkoch AS Trenčín nie je vôbec vylúčené, že sa po sobote zosunie na jedenástu pozíciu. Zvládne trenčiansky tím zápas proti Zlatým Moravciam, alebo si ešte viac naštrbí svoju už aj tak krehkú pozíciu?