Slovan hlási 700-tisícovú posilu z Maďarska

Slovan hlási 700-tisícovú posilu z Maďarska

Slovan angažoval stredopoliara Dávida Holmana z Debrecínu.

ŠK Slovan Bratislava získal Dávida Holmana z Debrecínu. Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar z Maďarska podpísal s "belasými" štvorročný kontrakt a jeho príchod stál 700.000 eur. Informovala oficiálna stránka klubu.      

Holman by mal nastúpiť už v sobotňajšom derby v Trnave a bude nosiť dres s číslom 27. Za sezónu a pol v Debrecíne si pripísal na konto 52 štartov s bilanciou desať gólov a osem asistencií.      

"Získavame cennú posilu do našej ofenzívnej formácie. Dávid je kreatívny a veľmi inteligentný futbalista a očakávame, že sa stane tvorcom našej hry. Má výbornú kopaciu techniku, dobré fyzické predpoklady a hlavne myšlienku, ktorú dokáže v zápase realizovať. Môže byť obrovským prínosom pre našu ofenzívnu činnosť. Sledovali sme ho uplynulého polroka, záujem sme prejavili už pred sezónou, no vtedy sa transfer ešte nepodarilo zrealizovať. Vo svojom poslednom klube patril medzi opory a pravidelne hrával. Rokovania o jeho prestupe preto neboli jednoduché a trvali pomerne dlho. O Dávida malo záujem viacero klubov a nás teší, že sa nám ho podarilo dotiahnuť do Slovana. Dnes sme s ním podpísali 4-ročnú zmluvu. Dávida v Slovane vítam a verím, že s Ibrahimom Rabiom vytvoria veľmi silnú dvojicu v strede poľa," povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.      

Holman debutoval v najvyššej maďarskej súťaži ako 19-ročný v drese Ferencvárosu Budapešť. Tam pôsobil do roku 2014. Celý rok 2015 strávil v poľskom klube Lech Poznaň, ktorému dvoma gólmi pomohol k zisku majstrovského titulu. Od začiatku roka 2016 hral v Maďarsku za Debrecín. V sezóne 2015/16 s ním v lige obsadil druhé miesto. Holman reprezentoval Maďarsko v mládežníckych kategóriách, za výbery do 19 a 21 rokov odohral deväť duelov a dal v nich tri góly.