Prekazí niekto Šporarovi obhajobu?

Prekazí niekto Šporarovi obhajobu?

Rozhodnite, kto bol Hráčom mesiaca v úvodných jarných kolách Fortuna ligy.

Šesť februárových a marcových kôl Fortuna ligy prinieslo niekoľko zaujímavých príbehov. Zemplín Michalovce a ŠKF Sereď dosiahli historický úspech postupom do nadstavbovej skupiny o titul, Slovan Bratislava v novom roku ešte nestratil ani bod a sériou bez prehry vstúpili do jari aj MŠK Žilina a MFK Ružomberok. Práve medzi hráčmi niektorých zo spomenutých klubov treba hľadať najvážnejších ašpirantov na zisk prvého ocenenia Hráč mesiaca v tomto roku.

Do finálovej jedenástky sa na základe najlepších štatistických ukazovateľov dostala až pätica futbalistov Slovana – obrancovia Vasil Božikov, Jurij Medveděv, stredopoliari Marin Ljubičič, Moha aj najlepší strelec Fortuna ligy Andraž Šporar, ktorý vyhral predchádzajúcu anketu Hráč mesiaca za obdobie novembra a decembra 2018. Štatistiky posunuli do hlasovania odbornej poroty a fanúšikov aj brankára Michaloviec Matúša Kiru, ktorý sa na prelome rokov prezentoval skvelou šnúrou 546 minút bez inkasovaného gólu, jeho spoluhráča Cheicka Alana Diarru, útočníka Žiliny Filipa Balaja a obrancu Dunajskej Stredy Erica Davisa.

Milan Lešický doplnil finálovú zostavu o jedného defenzívneho a jedného ofenzívneho futbalistu. „Divoké karty dávam hráčom, ktorí sa najviac pričinili o úspešnosť svojich klubov v úvode jarnej časti. V Žiline to bol brankár Dominik Holec. Vychytal tri nuly a dostal len tri góly. Sledujem ho od jeho šestnástich rokov a v tomto ročníku vyzrel medzi našu brankársku elitu. Potvrdil to aj Instat, ktorý ho vyhlásil za najlepšieho brankára základnej časti Fortuna ligy. Druhú divokú kartu dávam Igorovi Žofčákovi z Michaloviec. Veľkou mierou sa zaslúžil o jedno z najväčších prekvapení tejto sezóny, postupe jeho klubu do prvej šestky. Prejavilo sa to najmä v jarnej časti. Je vzorom pre iných, kariéru končiacich slovenských hráčov, ako pomôcť nášmu futbalu. Odovzdáva svoje skúsenosti mladým, začínajúcim hráčom,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie Milan Lešický.

Svojho favorita môžete podporiť na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk/ až do stredy 17. apríla. Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.