Futbalový víkend odštartuje priamy súboj o druhé miesto

Futbalový víkend odštartuje priamy súboj o druhé miesto

Pozvánka na zápasy 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Dunajská Streda - Žilina (sobota, 15.30)
Sobotňajší fortunaligový program otvorí hneď aj najväčší šláger víkendu, priamy súboj o druhé miesto medzi DAC a Žilinou. Oba tímy minulý víkend zaváhali a na naháňačku Slovana na prvom mieste už nemôžu myslieť, preto je pre nich práve vzájomný zápas najdôležitejší. Väčší tlak cítia domáci, ktorí sú tretí a na Žilinu strácajú tri body. Ak by v sobotu neuspeli, poriadne by si skomplikovali boj o druhú priečku. Žilina po remíze s Ružomberkom, kde prišla o dva body v nadstavenom čase, stále na jar neprehrala a minimálne po jeden bod si príde určite aj na Žitný ostrov.

Sereď - Ružomberok (sobota, 17.00)
Nováčik zo Serede ešte v nadstavbe nebodoval, šanca sa núka proti Ružomberku. Aj v tomto zápase bude favoritom hosťujúci tím, ale v Nitre sa Sereď môže vyhecovať k dobrému výkonu a pokúsiť sa ešte stiahnuť stratu na piate Michalovce, nech je v závere sezóny o čo hrať. "Ruža" vyzerá byť prikovaná na štvrtom mieste, ale Michalovčania sa k nej predsa len nebezpečne priblížili, a preto potrebuje po štyroch remízach konečne bodovať naplno.

Slovan - Michalovce (nedeľa, 15.00)
Veľmi ťažký zápas na Tehelnom poli čaká na futbalistov Michaloviec, ale v najúspešnejšej sezóne klubovej histórie im už asi nič nemôže pokaziť radosť. Po tom, čo v šesťbodovom dueli o piatu priečku zdolali doma Sereď a v Žiline remizovali v semifinále Slovnaft Cupu, pricestujú na miesto, odkiaľ odišli naprázdno Trnava aj DAC. Na Pasienkoch na jeseň Slovan rozdrvil Zemplínčanov 6:0 a na novom štadióne by mal byť ešte silnejší. Očakávame snahu hostí čo najdlhšie neinkasovať a prípadne využiť brejkové situácie a na druhej strane strelecké preteky belasých, najmä v podaní Andraža Šporara, ktorý atakuje fortunaligový gólový rekord.

  

Skupina o udržanie sa

Trenčín - Senica (sobota, 17.00)
Trenčania privítajú v Myjave Senicu a koho iného by chceli zdolať a konečne zvíťaziť, ak nie posledný tím tabuľky? Záhoráci získali na jar iba jediný bod, a hoci herne vôbec nie sú márni, výsledkovo sa im absolútne nedarí. To však ani Trenčínu, ktorý vie, že ak nebodaj opäť neuspeje, môže sa v závere sezóny namočiť do záchranárskych prác, a to by bola poriadna katastrofa pre taký silný tím.

Trnava - Nitra (sobota, 17.00)
Súboj siedmeho s ôsmym je šlágrom skupiny o udržanie sa, práve Trnava a Nitra sú totiž najvážnejšími a možno už len jedinými adeptmi na siedmu priečku, z ktorej by mohli hrať play-off o Európu. Nitra prežíva výsledkový marazmus, na jar ešte nevyhrala, tri body získala naposledy v záverečnom jesennom kole v Zlatých Moravciach. V zápase o všetko potrebuje túto sériu zlomiť, hoci aj remíza by bola v Trnave cenný výsledok, ktorý mužstvo trénera Kuruca udrží v hre. Spartak prehral tri z ostatných štyroch zápasov a najmä domáci neúspech so Zlatými Moravcami bol veľkým prekvapením, za ktoré sa potrebuje fanúšikom revanšovať.

Zlaté Moravce - Podbrezová (sobota, 17.00)
Zápas jedenásteho s desiatym tímom tabuľky síce nepatrí medzi šlágre kola, je to však šesťbodový duel, ktorý môže buď ešte silnejšie priklincovať ViOn na predposlednej barážovej priečke, alebo na druhej strane namočiť o čosi viac do boja o záchranu aj Podbrezovú. Nečakáme preto ofenzívne divadlo s ľahkosťou na oboch stranách, ale tvrdý existenčný boj vyrovnaných súperov, z ktorých domáci má lepšiu formu, keďže vyhral posledné dva zápasy.

  

Šláger kola: Dunajská Streda - Žilina
Pred prenosovými kamerami a tísickami divákov sa odohrá priamy súboj o druhé miesto, ktorý je jedným z vyvrcholení jarnej časti Fortuna ligy. Dvakrát po sebe sa v zápase DAC so Žilinou body delili, tentoraz však obaja potrebujú zvíťaziť.

Otázka kola: Zabetónujú sa Michalovce dostatočne?
Nič iné ako poriadny betón sa od Michaloviec na Slovane nečaká, lenže tím Antona Šoltisa takúto hru nemá v krvi. Práve naopak, rád útočí, čo sa však môže v súboji so suverénnym lídrom tabuľky vypomstiť. Zabránia Michalovce opakovaniu šesťgólového debaklu a podarí sa im prekvapiť veľkého favorita?

Očakávanie kola: Preberie sa AS Trenčín?
Teraz alebo nikdy, Trenčín už musí vyhrať, hoci posledná Senica vie byť veľmi nebezpečná a takisto musí bodovať. V súboji dvoch tímov, ktorých výsledky sú v poslednom období zlé, by mal byť AS favoritom. Po minulotýždňovej remíze v Nitre hovorili Trenčania o pozitívnych herných signáloch, potvrdia to proti súperovi, proti ktorému dosiahli zatiaľ jediné jarné víťazstvo?