Medveděvov leopardí skok

Medveděvov leopardí skok

Hráči Slovana Bratislava sú na prvých dvoch miestach aktuálnej Hitparády talentov.

Jurij Medveděv sa prakticky hneď po letnom prestupe do Slovana Bratislava zranil a na svoju šancu musel čakať až do úvodu jarnej časti sezóny. Dvadsaťdvaročný český obranca s kazašskými koreňmi debutoval v belasom v zápase 19. kola Fortuna ligy v Dunajskej Strede, kde v prvom polčase naskočil do hry za zraneného Mitcha Apaua. Holanďana, ktorý dovtedy v zostave lídra ako jediný nevynechal ani minútu, nahradil veľmi dobre. Svedčia o tom aj tri nominácie do oficiálnej jedenástky kola pri len šiestich odohratých dueloch. Medveděv zákonite veľmi rýchlo stúpal aj v Hitparáde talentov. Po prvom kole nadstavbovej časti našej ligy bol už devätnásty a vďaka výbornému výkonu v nedeľňajšom stretnutí s Dunajskou Stredou (3:1) sa mu dokonca podaril málo vídaný skok až na druhé miesto. Dostal sa tak hneď za svojho klubového spoluhráča a neohrozeného lídra rebríčka Dominika Greifa, ktorý má na čele už viac ako 200-bodový náskok.

Menilo sa poradie aj na ďalších priečkach v prvej desiatke, no rozdiely v nej sú minimálne. Tretieho obrancu Žiliny Branislava Sluku a desiateho stopéra DAC Souleymana Koneho, ktorý je premiérovo v top 10, delí len 63 bodov.

     

Top 25 Hitparády talentov

      

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.