Nebola to jednoduchá cesta

Nebola to jednoduchá cesta

Sedemnásťročný útočník Slovana Bratislava David Strelec si debut v základnej zostave belasých prikrášlil gólom.

Odchovanec lídra Fortuna ligy sa presadil už v druhej minúte súboja proti Seredi a nasmeroval svoj tím k jednoznačnému víťazstvu 4:1. "Sú to neopísateľné pocity, bodaj by sa to opakovalo každý víkend. Som vďačný trénerovi a klubu za druhú šancu," povedal po svojom druhom zásahu v našej lige David Strelec.

Napriek tomu, že ho rodičia v januári nepustili na sústredenie do Turecka a zopár týždňov strávil s mužstvom staršieho dorastu, dostal šancu vrátiť sa do A-tímu a Martinovi Ševelovi poriadne zamotal hlavu. "Počas týždňa som sa s ním rozprával a naznačil som mu, že by mohol proti Seredi nastúpiť od začiatku. Chceli by sme byť ofenzívnejší. David Holman nie je na pozícii podhrotového hráča taká typológia, že by dopĺňal Andraža Šporara do pokutového územia. David Strelec má v tomto lepšie parametre. Má veľmi dobrý výber miesta. Lopta ho nájde. Videli sme to aj pri jeho góle, výborne sa tam zorientoval. Do mužstva zapadol dobre, vôbec nebolo vidieť, že má sedemnásť rokov," zhodnotil Strelcov výkon tréner Slovana.

Mladík mohol dať Seredi aj hetrik, dve ďalšie dobré príležitosti však nevyužil. "Mohlo to byť ešte krajšie, to je pravda," usmieval sa syn bývalého útočníka Milana Strelca. "Lopta mi pri príležitosti v šestnástej minúte trochu skočila, ale na trávnik sa nechcem vyhovárať. Mal som to premeniť. Treba ďalej pracovať, aby som sa zlepšoval."

Slovan dosiaľ pravidelne nastupoval s jedným odchovancom v zostave, brankárom Dominikom Greifom. Strelec ukázal, že má na to, aby sa v tinedžerskom veku k nemu pridal a presadil sa v kvalitnej konkurencii. "Nebola to jednoduchá cesta prepracovať sa do základnej zostavy najlepšieho tímu na Slovensku. Podarilo sa mi to, ale nesmiem sa uspokojiť. Chcel by som byť v základe častejšie," dodal.