Pačinda s bodom spokojný, Greifa mrzí výkon v prvom polčase

Pačinda s bodom spokojný, Greifa mrzí výkon v prvom polčase

Slovan a Dunajská Streda si body podelili, obaja tak po dnešku zaostávajú za vedúcou Trnavou o štyri body.

V nedeľňajšom šlágri 4. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC DAC 1904 Dunajská Streda sa na Pasienkoch zrodila spravodlivá remíza. Zhodli sa na tom aktéri oboch tímov.      

"Výsledok zodpovedá tomu, čo sa dialo na trávniku. My sme sa na Slovan dobre pripravili, ja si dovolím tvrdiť, že vyloženú šancu ani nemal. My sme mali niekoľko protiútokov, jeden nám vyšiel, máme bod," zhodnotil zápas Erik Pačinda, ktorý sa v 64. minúte postaral o vyrovnávajúci zásah svojho mužstva: "Ku mne sa dostala lopta cez šírku ihriska, obrancovi ušla a ja som si ju hodil na ľavačku. Skúsil som zakončiť tak, ako to skúšam na tréningu. Vyšlo to."      

Výkon Slovana nebol ideálny, čo na tlačovej konferencii po skončení zápasu priznal aj domáci tréner Ivan Vukomanovič. Jeho slová potvrdil brankár Dominik Greif: "Z našej strany to nebolo dobré. V prvom polčase sme si nevedeli prihrať, neviem, čím to bolo. Hráči Dunajskej Stredy mali minimálny tlak na našej polovici, no napriek tomu sme s tým mali problém. V druhom polčase to už bolo lepšie, mali sme fázy, keď sme dominovali, dali sme gól, ale trápi nás, že si utvoríme málo šancí a sme málo efektívni. Navyše, máme okienka v defenzíve a na to doplácame." Greif predviedol niekoľko zákrokov, ten kľúčový prišiel už v 8. minúte po obrovskej šanci Yvesa Pamboua. "Lopta letela z pravej strany pred bránku, ja som sa snažil čo najlepšie postaviť. Trafil to presne do priestoru, kde som stál, takže mi dal šancu na zákrok. Našťastie sa mi to podarilo vykopnúť," dodal brankár "belasých".      

DAC je rovnako ako Slovan po 4. kole bez prehry, na mužstvo zo Žitného ostrova čaká o týždeň ďalšia náročná previerka. "Máme pred sebou ťažký zápas proti Žiline, ale mne osobne sa hrá dobre práve proti ťažším súperom. Musíme sa dobre pripraviť a opäť získať body," povedal Erik Pačinda.